Julkaistu 

Järjestöhaaste: Kylä tehtaan takana

Päällikkö ja puurtaja: Mika Merilä (vas.) kehuu vuolaasti Pekka Vannista. Nöyrä puurtaja, kyllä olisi kylätalo jäänyt tekemättä, Merilä mairittelee Vannisen vieressä. Suvi Palosaari Päällikkö ja puurtaja: Mika Merilä (vas.) kehuu vuolaasti Pekka Vannista. Nöyrä puurtaja, kyllä olisi kylätalo jäänyt tekemättä, Merilä mairittelee Vannisen vieressä.

Ukkolan kyläpäällikkö Mika Merilä pohtii, että nyt kylässä olisi toiminnan herättelyn aika.

Ukkolan kyläyhdistys on ollut vuosien mittaan varsin toimelias järjestö. Suurimpana ponnistuksena oli Ukkolan kylätalon remontointi sen jälkeen, kun työväenyhdistys myi rakennuksen eurolla kyläyhdistykselle. Mittava remontti valmistui 2015.

Ukkolan kyläyhdistys on huolehtinut jo vuosia Vuonislahden juhannustanssien järjestelyistä. Kyläpäällikkö Mika Merilä muistelee, että Vuonislahden lavan juhannustanssit ovat keränneet viime vuosina noin 400 kävijää.

Aiemmin tansseja järjestettiin enemmänkin. Ensin neljät kesässä, sitten kahdet. Kun korsuorkesteri lopetti, tanssimäärät putosivat yhteen.

– Tanssit ovat olleet varainhankintaa. Vuonislahden tansseilla saadaan kylätalon lämmitysrahat, Merilä toteaa.

Vaikka tanssiperinne on hiipunut, on kyläläisille kuitenkin muuta puuhaa. Joulun alla on puurojuhla, johon saadaan tänä vuonna myös kansainväliset joululaulut.

Torstaisin kylätalolla järjestetään lautapeli-ilta ja kyläläiset käyvät heittelemässä frisbeegolfia, vaikka se ei kyläyhdistyksen nimissä tapahdukaan.

Mika Merilän mukaan Ukkolan kyläyhdistyksessä on noin kymmenen aktiivia. Merilä kiittelee erityisesti ahkeraa osallistujaa Pekka Vannista, joka tuntuisi vastaavan touhukkuutensa perusteella monta kyläläistä.

– Vannisen Pekka on aktiivina ollut täällä, hän tietää ja tuntee paikat ja ihmiset, ja on niin auttavainen ja huomaavainen. Niitä on harvassa, Merilä kiittelee.

Suvi Palosaari

Kommentoi

Hae sivuilta