Julkaistu    |  Päivitetty 

Korpilakko Medisizella: tilanne seisoo yhä

Medisize oy:n tehtaalla Lehmossa on hiljaista, kun 300 työntekijää aloittivat korpilakon tiistaina. Kuva: Katariina Mustonen Medisize oy:n tehtaalla Lehmossa on hiljaista, kun 300 työntekijää aloittivat korpilakon tiistaina.

Medisize oy:n tilanne oli vielä eilen lehden mennessä painoon sama kuin tiistaina lakon alkaessa – ratkaisua ei ollut löytynyt. Medisizen pääluottamusmies Jani Kähkönen kommentoi Pielisjokiseudulle odottavansa neuvotteluiden alkamista.

– Meillä on ollut vain kaksi keskustelua. En tiedä onko nyt tulossa neuvottelut vai keskustelut, missä vain sanellaan ehdot toiselta puolelta.

Tehtaanjohtaja Perttu Huovinen puolestaan sanoo, että varsinaisia neuvotteluja ei pystytä aloittamaan laittoman lakon ollessa käynnissä.

–Neuvottelun edellytyksenä on työrauhan palautuminen. Nyt tavoitteena on saada työrauha palautettua, Huovinen sanoo.

Kähkösen mukaan työntekijöiden lakko oli täysin spontaani.

– Ei ole kovin onnistunut olo pääluottamusmiehenä, olen yrittänyt rauhotella työntekijöitä adressein, mutta tuloksetta, hän tiedottaa.

Keskiviikkona töissä Medisize oy:n tiloissa olivat vain toimihenkilöt, ylemmät toimihenkilöt ja muutamia yksittäisiä työntekijöitä. Laitteet pääosin seisoivat.

Kähkönen sanoo laskeskelleensa, että paikallisten sopimusten loppuminen tarkoittaisi palkanalennusta noin 200 henkilölle. Työntekijöitä tehtaalla on noin 300, ja toimihenkilöt mukaanlukien viitisensataa.

Tehtaanjohtaja Perttu Huovinen kertoo, että yhden viikon lakko tarkoittaa rahallisesti kahta prosenttia liikevaihdosta.

– Onhan se merkittävä.

Huovinen sanoo, että Medisize oy:n liikevaihto pienenee tänä vuonna, mutta se on silti voitollinen yritys.

 

Suvi Palosaari

Pielisjokiseutu 12.9.2019

Kommentoi

Hae sivuilta