Julkaistu 

Kunnanhallitus esittää valtuustolle kahden yhtenäiskoulun mallia

Kontiolahden yläkoulussa on noin 650 oppilasta. Kirkonkylän ja Lehmon yhtenäiskouluissa tulisi olemaan noin 600 oppilasta kummassakin. Kuva: Piia Juntunen Kontiolahden yläkoulussa on noin 650 oppilasta. Kirkonkylän ja Lehmon yhtenäiskouluissa tulisi olemaan noin 600 oppilasta kummassakin.

Kontiolahden kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunnassa siirrytään kahden yhtenäiskoulun malliin vuoteen 2023 mennessä.

Esityksen mukaan yhtenäiskoulut sijaitsisivat kirkonkylällä ja Lehmossa.

Kunnanhallitus täsmensi pohjaesitystä edellyttäen, että kirkonkylän ja Lehmon yhtenäiskoulujen rakentaminen aloitetaan yhtä aikaa ja että kirkonkylän koulun tiloja rakennetaan nykyisen yläkoulun soveltuvalle piha-alueelle.

Kunnanhallitus haluaa myös varmistaa sen, että kirkonkylällä sijaitsevan lukion toimintaa tuetaan ”tarkoituksenmukaisilla ratkaisuilla”.

Kunnanhallitus päätti asiasta yksimielisesti maanantaina. Kunnanvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 7. lokakuuta.

Mikäli kunnanvaltuusto hyväksyy esityksen, rakennushankkeiden yksityiskohtainen suunnittelu aloitetaan mahdollisimman pian. Muutos ei vaikuta kunnan kahdeksan muun alakoulun toimintaan.

Kommentoi

Hae sivuilta