Julkaistu    |  Päivitetty 

Stora Enson mäntysahat varautuvat lomautuksiin

Stora Enson mäntysahat varautuvat lomautuksiin Arkistokuva: Pasi Huttunen

Stora Enson Wood Products-divisioonaan kuuluvat Honkalahden ja  Uimaharjun sahat varautuvat henkilöstön lomauttamiseen tarvittaessa korkeintaan 90 päivän ajaksi huhtikuun 2020 loppuun saakka. Uimaharjussa neuvottelut koskevat vajaata 60, Honkalahdessa vajaata 100 henkilöä.

Kuusisahojen osalta käydään parhaillaan neuvotteluja sahaamisen keskittämiseksi pysyvästi Varkauteen.

Sahatavaran markkinatilanteen ennustetaan jatkuvan epävakaana.  Maailmantaloudessa tapahtuneet ja ennustettavissa olevat tulevat muutokset ovat aiheuttaneet lisääntyvää epävarmuutta ja sahatavaran varastot arvoketjussa ovat kasvaneet. Raaka-aineen edelleen korkea hinta ja markkinoiden heikentyvät hinnat syövät sahauksen kannattavuutta. Yt-prosessissa pyritään mahdollisilla lomautuksilla saattamaan sahojen tuotanto markkinakysyntää vastaavalle tasolle.

 Stora Enson Suomen sahoilla on käyty samansisältöisiä neuvotteluja  loppuvuodesta 2018 ja keväällä 2019. Pitemmiltä lomautuksilta on tähän mennessä vältytty ja tuotantoa on rajoitettu vain muutaman päivän tai vuoron jaksoissa.

Yhteistoimintalain mukainen neuvotteluesitys annettiin kunkin laitoksen kaikille henkilöstöryhmille 23.elokuuta ja neuvottelut eri henkilöstöryhmien kanssa käynnistetään 30.elokuuta. Neuvottelujen arvioidaan kestävän noin kaksi viikkoa.

Kommentoi

Hae sivuilta