Julkaistu 

Suomen kaunis luonto viehätti nuoria kiinalaisvieraita

Tina Wang, Lisa Liu ja Lilian Qi kertoivat heidän koulussaan olevan kuusi kertaa enemmän oppilaita kuin Kontiolahden yläkoulussa. Kontiolahden koulun koko yllätti kiinalaisoppilaat. – Koulurakennus on laajempi kuin meidän koulumme, mutta oma koulumme on korkeampi, paljon korkeampi, Lisa Liu sanoi. Taru Tykkyläinen Tina Wang, Lisa Liu ja Lilian Qi kertoivat heidän koulussaan olevan kuusi kertaa enemmän oppilaita kuin Kontiolahden yläkoulussa. Kontiolahden koulun koko yllätti kiinalaisoppilaat. – Koulurakennus on laajempi kuin meidän koulumme, mutta oma koulumme on korkeampi, paljon korkeampi, Lisa Liu sanoi.

Kontiolahden yläkoulussa vieraili tällä viikolla kaksikymmentä kiinalaisnuorta Pekingistä.

13–14-vuotiaat nuoret tutustuivat opettajansa kanssa suomalaiseen koulumaailmaan, oppitunteihin ja koulujärjestelmään. He osallistuivat Kontiolahden koulussa taito- ja taideaineiden oppitunneille yhdessä isäntäluokkansa 8.L:n oppilaiden kanssa.

– Valitsimme nimenomaan taito- ja taideaineet, koska Kiinassa opiskelu painottuu enemmän lukuaineisiin ja matemaattisiin aineisiin. Esimerkiksi kotitaloutta heillä ei ole missään koulussa, kuvataidetta ja musiikkia saatetaan opettaa joissain kouluissa, mutta ei kaikissa, vierailun vastuuopettaja Aija Vartiainen kertoi.

Yhteensä Joensuun seudulla vieraili tällä viikolla kaksisataa kiinalaisnuorta ja 20 opettajaa. He tutustuivat kesälomamatkallaan kouluarjen lisäksi muun muassa paikallisiin nähtävyyksiin.

Kommentoi

Hae sivuilta