Julkaistu 

Pärinää Höytiäisen ympäri hyvän vuoksi - katso kuvagalleria

Höytiäisen ympäriajo suoritettiin turvallisissa olosuhteissa. Mukana oli mopojen asiantuntijoita kuin varaosiakin. Kuva: Suvi Palosaari Höytiäisen ympäriajo suoritettiin turvallisissa olosuhteissa. Mukana oli mopojen asiantuntijoita kuin varaosiakin.

Aamulla Kontiolahden Satamassa oli normaalia enemmän mopoja. Paikalle kertyi yli parikymmentä innokasta mopoilijaa, jotka lähtivät hyväntekeväisyysajolle Höytiäisen ympäri.

Noin 130 kilometrin pituinen reitti oli sekä kuskeille että mopoille haasteellinen. Taukopaikalle Martonvaaraan mennessä oli hyytynyt kaksi mopoa, mutta toinen saatiin rassattua ajokuntoon paikan päällä. Kisan vanhin ajokki puolestaan pysyi pakettiauton kyydissä ajon loppuun sakka. Myöhemmin ennen Puntarikoskea vielä yksi mopo nostettiin kyytiin, kun tulpat alkoivat mennä useamman kerran vaihtoon.

Matka sujui leppoisassa hengessä, ja monilla olisi tuntunut riittävän virkeyttä ajaa vielä Pielisenkin ympäri. Samaa tapahtumaa toivottiin monen suusta uusiksi seuraavana vuonna.

Tempauksella kerättiin rahaa Hope ry:lle. Tapahtuman tuotot annetaan lahjoituksena yhdistykselle kokonaisuudessaan. Tapahtumaan osallistui runsaasti myös talkoolaisia, ja tarjoilutkin matkalaisille saatiin lahjoituksina.

Kommentoi

Hae sivuilta