Julkaistu 

Kesätöissä: Nenna Lehikoisen tehtävänä on pelastaminen

Nenna Lehikoinen tarkistaa, että hoitorepusta löytyvät kaikki tarvittavat välineet. Kuukauden verran kiireettömiä tehtäviä ajanut Lehikoinen saa hypätä ambulanssin rattiin nyt myös halytysajossa. Piia Juntunen Nenna Lehikoinen tarkistaa, että hoitorepusta löytyvät kaikki tarvittavat välineet. Kuukauden verran kiireettömiä tehtäviä ajanut Lehikoinen saa hypätä ambulanssin rattiin nyt myös halytysajossa.

Keväällä lähihoitajaksi ensihoidon osaamisalalta valmistunut enolainen Nenna Lehikoinen, 19, työskentelee ensimmäistä kesäänsä ensihoitajan tehtävissä.

Alkukesän Enon paloasemalla toiminut Lehikoinen kertoo valtaosan yksikön toimeksiannoista tulevan hätäkeskuksen kautta, mutta toisinaan ensihoitajat käyvät myös kotihoidon osoittamilla tehtävillä ja vastaavat turvapuhelinhälytyksiin.

- Hälytysten välissä töitä tehdään myös asemalla. Joka päivä tarkistetaan auto, että siellä on kaikki tarvittavat hoitotarvikkeet. Sitten meillä on viikko-ohjelma, esimerkiksi maanantaisin tarkastetaan, että tyhjiöpatjat toimivat. Osallistumme viikko-ohjelman mukaisesti myös palopuolen asemapalvelustöihin.

Lehikoinen kertoo toistaiseksi säästyneensä työn raaimmilta puolilta, joita voi tulla vastaan esimerkiksi rajuissa liikenneonnettomuuksissa. Kaikkeen täytyy kuitenkin varautua ammatin vaatimalla rauhallisuudella ja vakaalla päätöksentekokyvyllä.

- Jos tulee jokin kiireellinen tehtävä, niin pitää jo matkalla käydä läpi mahdollisia tilanteita ja suunnitella toimintaa. Jälkeenpäin voi tarvittaessa soittaa vuoron kenttäjohtajalle, jos haluaa vielä jutella tehtävästä.

Lue lisää 1.8. ilmestyneestä Pielisjokiseudusta.

Kommentoi

Hae sivuilta