Julkaistu 

Kyläläiset hankkivat lahjaksi kissan – kujeileva Remu tuo iloa arkeen

Jaana Kanervan (vas.) iloksi Kerttu Tietäväisestä ja Remu-kissasta on tullut ylimmät ystävät. Piia Juntunen Jaana Kanervan (vas.) iloksi Kerttu Tietäväisestä ja Remu-kissasta on tullut ylimmät ystävät.

Murhe saapui Enon Majoinvaarassa asuvan Kerttu Tietäväisen taloon joulukuussa, kun hänen pitkäaikainen lemmikkinsä, 15-vuotias Pamela-kissa, nukkui pois. Tiiviissä maalaisyhteisössä suru kosketti koko kylää.

- Ihmiset tiesivät, miten paljon kissa merkitsee Kertulle, kertoo niin ikään kylällä asuva Jaana Kanerva.

Kanervan mieleen juontui nopeasti, että Tietäväinen tarvitsisi seurakseen uuden kissan. Lopulta Lieksan löytöeläinhoitolasta sopivan yksilön löytänyt Kanerva kertoi kissan hankkimisesta myös muille kyläläisille, jolloin väki innostui keräämään kolehtia kustannusten kattamiseksi.

- Kaikki halusivat osallistua, kissan lunastushinta oli kahdessa päivässä kasassa.

Kyläläisten tempauksesta ikihyviksi ilahtuneesta Tietäväisestä ja Remu-kissasta on puolen vuoden aikana kehkeytynyt erottamaton kaksikko.

- Kyllä se on ihan ihmeellinen kapistus. Tänäkin aamuna tuli viereen, kainalossa täkin sisässä napotti ja pää kerkotti niin hyvännäköisesti, Tietäväinen hymyilee.

Kanervan ideoima ja koko kylän yhdessä toteuttama kissan hankinta on yksi Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yksinäisyyttä vähentäneiden tekojen etsintäkampanjaan ilmoitetuista toimista. 

Lue aiheesta lisää 25.7. ilmestyvästä Pielisjokiseudusta.

Kommentoi

Hae sivuilta