Julkaistu 

Kesätöissä: Jesse Ryynänen työskentelee päiväkodissa

Jesse Ryynänen sai kesätöitä päiväkoti Peltosirkusta Lehmosta. Lasten touhut ja leikit ovat kahden viikon aikana tulleet tutuiksi, välillä pitää komentaakin. Kuva: Tiina Varpiola Jesse Ryynänen sai kesätöitä päiväkoti Peltosirkusta Lehmosta. Lasten touhut ja leikit ovat kahden viikon aikana tulleet tutuiksi, välillä pitää komentaakin.

Jesse Ryynäsestä, 17, tuntui luontevalta hakea kesätöitä päiväkodista, sillä lastenhoidosta oli kertynyt rutkasti kokemusta.

Kotona riittää pienempiä sisaruksia liekutettavana, ja päiväkodin touhut olivat tuttuja TET-jaksoilta. Ryynänen pääsikin kunnan järjestämään kahden viikon pestiin päiväkoti Peltosirkkuun Lehmoon, jossa päivät kuluvat 4–6-vuotiaita lapsia hoitaessa.

- Leikitän lapsia ja autan heitä syömisessä ja pukemisessa. Teippaan myös kirjojen revenneitä sivuja, pesen leluja, laitan sänkyjä valmiiksi ja siivoan paikkoja. Kivointa on leikittäminen, kun lapsilla on hauskaa ja saa pitää hauskaa samalla itsekin. Ulkona olemme hippaa ja pelaamme jalkapalloa, sisällä leikimme autoilla ja pelaamme korteilla, Ryynänen kuvailee.

Ryynäsen työpäivät ovat kuuden tunnin mittaisia, mutta joustoakin löytyy, jos jonakin päivänä haluaa tehdä enemmän tunteja sisään. Lukion toiselle luokalle menevä nuori mies kertoo kesätyön tuntuvan leppoisalta, vaikka välillä lapset riehaantuvat.

- Välillä kun villiintyvät, voi olla raskaampaa. Ja välillä on vaikea komentaa ja sanoa ei, jos tekevät jotain väärää. Yleensä se ensimmäinen ”ei” ei mene perille.

Hieman kankeilta tuntuvat myös aikaiset aamuherätykset.

- Olin kesälomalla, joten aikatauluihin ja aikaisiin heräämisiin piti vähän totutella, koska tykkään nukkua pidempään. Muutin juuri Lehmosta Joensuuhun omilleni, ja liikun työpaikalle skootterilla. Seitsemältä herään ja puoli kahdeksalta pitää olla skootterin päällä. Työmatkaan menee vähän alle 20 minuuttia.

Tiina Varpiola

Lue lisää 18. heinäkuuta julkaistusta Pielisjokiseudusta.

Kommentoi

Hae sivuilta