Julkaistu 

Moni yksinäinen joutuu jonottamaan ystävää – SPR kaipaa lisää vapaaehtoisia

Hillevi Invenius (oik.) kyseli Anna Turusen tunnelmia SPR:n Kontiolahden osaston ystävävälityksen järjestämässä täytekakku- ja laulantatilaisuudessa. Piia Juntunen Hillevi Invenius (oik.) kyseli Anna Turusen tunnelmia SPR:n Kontiolahden osaston ystävävälityksen järjestämässä täytekakku- ja laulantatilaisuudessa.

Lähes jokainen suomalainen kokee elämänsä aikana ajoittaista yksinäisyyden tunnetta, mutta pitkittyneenä yksinäisyys voi jopa heikentää terveydentilaa.

Liki kolmen vuoden ajan vapaaehtoisia ystäviä yksinäisille välittänyt Suomen Punaisen Ristin Kontiolahden osaston ystävävälityskoordinaattori Hillevi Invenius kertoi valtaosan hänelle tulevista yhteydenotoista koskevan ikäihmisiä, mutta jokaista ihmisen läsnäoloa tarvitsevaa kohden ei valitettavasti löydy vapaaehtoista ystävää. 

- Meillä on tällä hetkellä 6–8 ystävää. Koska Kontiolahden kunta on laaja, niin esimerkiksi Paiholasta tai Selkiestä kun otetaan yhteyttä, pitäisi läheltä saada ystävä.

SPR:n Kontiolahden osaston ystävävälitys järjesti Kontiolinnassa toimivien hoivakotien asukkaille täytekakku- ja laulantatilaisuuden viime torstaina. Tilaisuuteen osallistunut Anna Turunen totesi ystävätoiminnan olevan varmasti kaivattua, vaikka hänellä itsellään keskusteluseuraa onkin riittämiin.

- Kaikkihan se on hyvästä, mikä pyrkii hyvään ja osoittaa sen toiminnoillaan.

Lue lisää SPR:n ystävätoiminnasta 18.7. ilmestyvästä Pielisjokiseudusta.

Kommentoi

Hae sivuilta