Julkaistu 

Pohjois-Karjalaan 1 502 hirvenpyyntilupaa – määrä laski Joensuun seudulla

Maakunnan laajuisesti hirvenpyyntilupia myönnettiin tulevalle kaudelle viime vuotta enemmän, mutta Joensuun seudulla määrä tippui yli 30 luvalla. Marianne Haverinen Maakunnan laajuisesti hirvenpyyntilupia myönnettiin tulevalle kaudelle viime vuotta enemmän, mutta Joensuun seudulla määrä tippui yli 30 luvalla.

Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Karjalaan 1 502 hirvenpyyntilupaa tulevalle metsästyskaudelle. Myönnetty lupamäärä on hieman suurempi kuin metsästyskaudella 2018, jolloin pyyntilupia myönnettiin 1 450.

Enon riistanhoitoyhdistys sai tulevalle syksylle 68 pyyntilupaa, mikä on kaksi enemmän viime kauteen nähden. Joensuun seudun riistanhoitoyhdistykselle myönnetyt luvat puolestaan laskivat viime vuoden 183:sta 152:een.

Tulevan syksyn metsästyksen tavoitteena on pienentää hirvikantaa maakunnan länsi- ja eteläosassa. Näillä alueilla on käytössä peruslupien lisäksi niin sanottuja pankkilupia, joiden käytön luvanhakijat harkitsevat hirvitilanteen mukaan. Maakunnan itä- ja pohjoisosassa hirvikanta pyritään pitämään vähintään nykyisen suuruisena.

Hirvenpyyntiluvanhakijoita oli Pohjois-Karjalassa tänä vuonna 153.

Kommentoi

Hae sivuilta