Julkaistu 

M/s Tuula palasi Höytiäisen laineille

Petri Luotio aloitti risteilyt ja vuoroliikenteen m/s Tuulalla tällä viikolla. Taru Tykkyläinen Petri Luotio aloitti risteilyt ja vuoroliikenteen m/s Tuulalla tällä viikolla.

Vesibussi m/s Tuula on palannut liikennöimään Höytiäiselle kahden vuoden tauon jälkeen. Uutena yrittäjänä aloitti kotkalainen merikapteeni Petri Luotio.

Höytiäisen reittiliikenne Huhmarin, Kontiolahden sataman, Hiekkasaaren ja Jouhtenisen välillä toteutetaan tänä kesänä vuorolaivaliikenteenä.

– Kotkassa on jo vuosikymmenien ajan ajettu kaupungin edustalla oleviin saariin niin sanottua tuuriliikennettä. Laiva lähtee satamasta saareen aikataulun mukaisesti. Ihmiset ottavat eväskorit, viltit ja pyyhkeet mukaansa ja menevät saareen päiväksi omatoimimatkalle. Sitten laiva tulee iltapäivällä hakemaan pois, Polvijärvelle kesäksi muuttanut Luotio kertoo.

Reittiliikenteen lisäksi tutut merirosvoristeilyt ja rosvopaistiristeilyt Hiekkasaareen säilyvät Tuulan palvelutarjonnassa.

– Lisäksi teen maisemaristeilyjä kaksi kertaa viikossa ja tanssiristeilyjä Kontiolahden satamasta Huhmariin lauantai-iltaisin. Keskikesällä kokeillaan myös auringonlaskuristeilyjä Huhmarista käsin, Luotio kertoo.

Lue lisää Pielisjokiseudun 6.6. ilmestyneestä kesälehdestä, jonka voit lukea näköislehtenä tästä linkistä.

Kommentoi

Hae sivuilta