Julkaistu 

Kunnanhallitus lähetti yhtenäiskouluselvityksen uudelleen valmisteluun

Yhtenäiskouluja on kaavailtu kirkonkylän koulukeskuksen (kuvassa) ja Lehmon alakoulun yhteyteen. Taru Tykkyläinen Yhtenäiskouluja on kaavailtu kirkonkylän koulukeskuksen (kuvassa) ja Lehmon alakoulun yhteyteen.

Kontiolahden kunnanhallitus päätti yksimielisesti palauttaa kouluverkkoselvityksen kahden yhtenäiskoulun mallista takaisin valmisteluun.

Kunnanhallitus halusi, että asiasta tehdään vielä tarkentavia selvityksiä. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Kuusela kommentoi, että kirkonkylän alakoululaiset joutuisivat ehdotetussa mallissa opiskelemaan liian kauan siirtotiloissa.

– Nyt pitää selvittää, että olisiko mahdollista jouduttaa kirkonkylän rakennusaikataulua tai tehdä samanaikaisesti rakennus- ja muutostöitä sekä Lehmossa että Kontiolahdella. Peruskorjauksestahan meillä on huonoja kokemuksia, joten aika varmasti joudutaan tekemään paljon uudisrakentamista.

Myös talouden osalta halutaan lisäperkausta.

Selvityksen pohjalta suunnitelma oli, että Kontiolahden perusopetuksessa siirryttäisiin kahden yhtenäiskoulun malliin vuoteen 2023 mennessä.

Kommentoi

Hae sivuilta