Julkaistu 

Kostea kevät lupailee parempaa viljakesää

Toukosiunauksen suoritti luterilaisen kirkon pappi Jaakko Muhonen. Etualalla tilan isäntä Heikki Lukkarinen. Kuva: Suvi Palosaari Toukosiunauksen suoritti luterilaisen kirkon pappi Jaakko Muhonen. Etualalla tilan isäntä Heikki Lukkarinen.

Suvi ja Heikki Lukkarisen tilalla Kulhossa kokoonnuttiin tänään suorittamaan toukosiunausta. Ekumeenisen siunauksen saivat niin vilja kuin karjakin, kun paikalla oli pappi sekä luterilaisesta että ortodoksisesta kirkosta.

Toukotyöt itsessään ovat tilalla vasta aluillaan. Heikki Lukkarinen kertoi, että ensimmäisiä lietteitä päästään levittämään, ja muokattuna maata on vasta noin 20 hehtaaria. Kokonaisuudessaan tilalla on peltoja 140 hehtaaria eri tarkoituksiin.

Tämän kevään kelit viljelyä ajatellen ovat viime vuotiseen verrattuna hyvät.

– On tämä parempi lähtö kuin viime vuonna, kun on kosteutta. Viime kevät oli niin kuiva, että hyvää satoa ei odotettukkaan. Nyt joudumme ostamaan viljaa jonkin verran viime vuoden heikon tilanteen vuoksi, hän sanoi.

Sopivat sadekelit keväällä ovat siis odotettuja pelloille, ja siunaustilaisuuden viimeisen virren päätteeksi taivas ropsauttikin sateet sopivasti pellolle.

Kommentoi

Hae sivuilta