Julkaistu 

Muuttojen kevät: Uimaharjun kirjasto jää kuluvan viikon jälkeen tauolle

Kirjastonhoitaja Mari Rintala kertoo, että uimaharjulaisten varaukset menevät kirjaston tauon aikana Enon kirjastoon. Kuva: Taru Tykkyläinen Kirjastonhoitaja Mari Rintala kertoo, että uimaharjulaisten varaukset menevät kirjaston tauon aikana Enon kirjastoon.

Uimaharjun omatoimikirjasto on auki nykyisissä tiloissaan koulun yhteydessä viimeisen kerran tämän viikon sunnuntaina. Sen jälkeen kirjasto jää kuukauden pituiselle tauolle muuton ajaksi.

Uudet tilat kirjastolle valmistuvat Pölösen saliin Uimaharjun lähipalvelukeskukseen. Kirjastotilojen remontti valmistuu 27. toukokuuta.

– Muutto alkaa heti seuraavana päivänä. Avaamme uusissa tiloissa 18. kesäkuuta, kirjastonhoitaja Mari Rintala kertoo.

Aktiivisesti kirjastossa käyvä Seija Kajan arvelee, että moni asiakas arvostaa rauhallisempaa kirjastotilaa.

– Vaikka minua eivät välitunnilla olevien lasten äänet ole haitanneet, uusi tila on silti hyvä juttu. Ennen kaikkea on tärkeintä, että kirjasto ei kokonaan poistu ja häviä. Sitäkin vaaraa kun on ollut tällä kylällä, hän toteaa.

Myös kirjaston omatoimikäyttö jatkuu myös uusissa tiloissa.

– Neliöitä ei tule juurikaan lisää, koska yläsali jää paikoilleen. Tilasta tulee muunneltava, sillä mataliin kirjahyllyihin laitetaan pyörät alle, joten tarvittaessa hyllyt voidaan siirtää seinän viereen. Esimerkiksi kirjastotansseille löytyy enemmän tilaa, Mari Rintala toteaa.

Teksti: Taru Tykkyläinen

Lue lisää 16.5.2019 ilmestyneestä Pielisjokiseudusta.

Kommentoi

Hae sivuilta