Julkaistu 

Lasten ilta- ja viikonloppuhoito päättyy syksyllä Uimaharjussa ja siirtyy Enoon

Hoitojärjestelyiden muutos vaikuttaa suuresti Marika Turusen, Neean (keskellä) ja Netan arkeen syksystä lähtien. Taru Tykkyläinen Hoitojärjestelyiden muutos vaikuttaa suuresti Marika Turusen, Neean (keskellä) ja Netan arkeen syksystä lähtien.

Lasten ilta- ja viikonloppuhoito keskitetään elokuun alussa entisen Enon kunnan alueella päiväkoti Metsätähteen Enoon. Vuorohoidon tarjoaminen Uimaharjun päiväkoti Touhutuvassa loppuu.

– Lähtökohtana päätöksessä on se, että vuorohoidon tarve Uimaharjussa on ollut jo pidemmän aikaa todella vähäistä. Sitä tarvitsevat neljä perhettä, ja tarvetta on harvakseltaan, varhaiskasvatuksen esimies Anne Pölönen kertoo.

Syksyn muutos vaikuttaa merkittävästi Uimaharjun kotihoidossa lähihoitajana työskentelevän Marika Turusen ja hänen kahden tyttärensä arkeen.

– Ensireaktio oli suuttumus. Heti rupesin miettimään, kuinka paljon tämä hankaloittaa elämäämme. Meillä on paljon vuorohoidon tarvetta, koska teen sekä aamu- että iltavuoroja. Kolmen viikon työvuorolistassa minulla on yleensä yksi viikonloppuvapaa, yksin lastensa kanssa asuva Turunen toteaa.

Varhaiskasvatuksen esimies Anne Pölönen ymmärtää vanhempien huolen asiassa.

– Missään tapauksessa tarkoitus ei kuitenkaan ole kurjistaa reuna-alueiden olosuhteita, vaan tuoda yhdenvertaisuutta. Vuorohoitoa tarjoavia paikkoja ei ole muuallakaan kaupungissa näin lähekkäin kuin Enossa ja Uimaharjussa on ollut. Joka tapauksessa lähdemme etsimään yksilöllisiä ratkaisuja ja etenemme lapsen edun nimissä, Pölönen vakuuttaa.

Kommentoi

Hae sivuilta