Julkaistu 

Kahden lajin SM-kultamitalisti

KontU:n Inka Hämäläinen taitaa hiihdon niin ase selässä kuin ilmankin. Alpo Kukkonen KontU:n Inka Hämäläinen taitaa hiihdon niin ase selässä kuin ilmankin.

Kontiolahden Urheilijoiden N14-vuotiaiden Inka Hämäläisestä leivottiin viikon aikana kahden lajin SM-kultamitalisti. Viikko sitten Mikkelissä Inka voitti ampumahiihdon SM-kultaa yhteislähdössä ja nyt viikonloppuna Hopeasommassa maastohiihdon SM-kultaa lauantain vapaan 3 kilometrin matkalla Hollolassa.

Kulta tuli 94 hiihtäjän sarjassa melko näytöstyyliin, sillä toiseksi tullut Seinäjoen Sini Hietamäki jäi Inkasta 18,9 sekuntia ja pronssille tullut Ylöjärven Emmi Henriksson jo melkein puoli minuuttia.

Maastohiihdon kulta oli Inkan ensimmäinen, mutta ampumahiihdon puolella on ala-asteikäisenä lajin aloittaneelle Inkalle tullut menestystä jo aiemminkin.

Tänä vuonna henkilökohtainen matka Hopeasommassa hiihdettiin vapaalla tyylillä, joka sopii ampumahiihtäjälle paremmin. Perjantain perinteisellä hiihdetyllä sprintillä tuloksena oli 10. sija.

Kommentoi

Hae sivuilta