Julkaistu 

Josba Juniorit ja Lehmo Balls -96 fuusioituvat Karelia Flamesiksi

Josba Juniorit ja Lehmo Balls -96 fuusioituvat Karelia Flamesiksi Kuva: Janne Suhonen

Josba Juniorit ja LeBa ovat seuroja, joilla on ollut huoli pohjoiskarjalaisen salibandyn tulevaisuudesta. Vanhemmissa ikäluokissa joukkueiden pelaajamäärät eivät ole olleet kovin suuria ja kilpailullinen menestys on ollut vähäistä. Lisäksi seurat kilpailevat pienellä maantieteellisellä alueella pelaajista sekä toimihenkilöistä.

Seurojen johtokunnat alkoivat viime vuoden lopulla selvittää yhteistyömahdollisuuksia. Laajamittaisen yhteistyön suureksi haasteeksi nousivat salibandyn kilpailusäännöt. Neuvottelujen tuloksena päätettiin yhdistää voimat ja perustaa uusi seura Karelia Flames.

Fuusio viedään läpi kahden seuraavan kauden aikana. Ensimmäisessä vaiheessa kaudelle 2019-2020 uuteen seuraan siirtyvät molemmista seuroista C2-A juniorit, aikuisjoukkueet sekä tyttö- ja naispelaajat. Kaudelle 2020-2021 seuraan siirtyvät nuoremmat juniorit. Molempien seurojen miesten edustusjoukkueiden siirtymisen aikatauluista päätetään kuluvan kauden päätyttyä.

Karelia Flamesin tiedotteessa kerrotaan, että seurojen yhdistäminen tuo mahdollisuuden tavoitella sarjapaikkoja ja menestystä valtakunnallisissa pääsarjoissa. Yhdistyminen mahdollistaa myös jokaiselle junioreille omantasoisen ympäristön harrastamiseen.

Kommentoi

Hae sivuilta