Julkaistu    |  Päivitetty 

Sarjahukuttajan tilan huutokauppa päättyi - korkein tarjous 48 000 euroa

Tuomitun sarjahukuttajan Pekka Seppäsen tilan nettihuutokauppa on päättynyt. Kontiolahdella sijaitsevasta Kotimäen tilasta korkein ostotarjous oli 48 000 euroa.

Ulosmitattu omaisuus oli myynnissä huutokaupat.com-sivustolla. Kotimäen tilan pohjahintaa ei määritelty huutokaupassa, eli tarjoaminen alkoi nollasta ylöspäin. Ensimmäinen tarjous oli ilmeisesti huumorimielessä heitetty 666 euroa. Tilasta kiinnostuneita ostajia huutokaupan perusteella oli 21. Tiistaina 12.2. järjestetyssä asuntonäytössä kävi yhdeksän henkeä. Kokonaisuudessaan tarjouksia tuli 193 kappaletta. Kiivain huutokamppailu käytiin kolmen huutajan kesken. Pohjois-Karjalan ulosottovirasto hyväksyi myöhemmin huutokaupassa esitetyn korkeimman tarjouksen. 

Kotimäen tila on kooltaan 11,8 hehtaaria, josta metsää on noin 5,4 hehtaaria ja peltoja 6,1 hehtaaria. Metsämaan arvoksi on määritelty noin 2 300 euroa. Tilatukioikeuksia kauppaan kuuluu peltoalaa vastaava määrä. Pihapiirissä on asuinrakennus, navetta, ulko-wc, ulkosauna ja ulkovarasto. Rakennukset ovat huonokuntoisia, eikä tilalla ole myöskään vesi- tai viemäriliittymää.

 

Pakkohuutokaupattavana on myös Seppäsen omistama Kotola-kiinteistö Tohmajärvellä. Kotola-tilan huutokauppa päättyy sunnuntaina 3.3. Tähän mennessä Kotolasta on tarjottu 1 300 euroa.

Rikosten uhreilla, omaisilla ja muilla tahoilla on saatavia Seppäseltä yhteensä noin 130 000 euroa. Mikäli kiinteistöistä saadaan pienempi hinta kuin on velkojen yhteismäärä, eri tahot saavat rahaa velkasumman suuruuden mukaisesti. Ensin huutokauppahinnasta kuitenkin vähennetään ulosmittauksen täytäntöönpanokulut.

 

Nettihuutokaupasta uutisoi ensin Yle.

 

Päivitys 21.2.2019 klo 11:53: lisätty tieto korkeimman tarjouksen hyväksymisestä.

Kommentoi

Hae sivuilta