Julkaistu 

Uimaharjun näytteenottopisteen odotushuoneessa on tunnelmaa

Uimaharjun näytteenottopisteeseen kuljetaan takaoven kautta. Ossi Nyström Uimaharjun näytteenottopisteeseen kuljetaan takaoven kautta.

ISLAB:n uusi näytteenottopiste Uimaharjussa avattiin viime tiistaina. Odotushuone täyttyi jo aamuvarhaisella.

Malttamattomimmat istuvat entisiin Osuuspankin konttoritiloihin rakennetussa odotushuoneessa jo hyvän aikaa ennen virallista avautumisaikaa. Yksi miehistä esittäytyy Raunoksi. Hän kertoo olevansa hyvillään siitä, että Uimaharjuun saatiin viimein näytteenottopiste.


– Pikkusen halvemmaksi tulee, kun ei tarvitse kaikkia taksilla erikseen ajeluttaa Enoon asti. Itsekin jouduin siellä käymään monta kertaa. Välillä siellä istui puoli Uimaharjua.
Kun kello näyttää 7.15, ja näytteenottopiste virallisesti aukeaa, on odotushuoneessa lisäkseni jo viisi ihmistä. Enää ei istuta pelkästään miesten kesken.


– Kyllähän tästä näkee, että tarpeellinen tämä on, Helmi Romppanen kommentoi, kun odotushuoneen tuoleista alkaa olla jo puolet täytetty. Hänkin kertoo joutuneensa matkustamaan monesti Enoon laboratorioasioille.


Uimaharjun uuden näytteenottopisteen historian ensimmäinen sisään kutsuttu asiakas on Eero Pölönen, numerolla 601. Kun Pölönen hetkeä aiemmin saapui paikalle, ihmettelivät muut, miksei mies ota vuoronumeroa. Kävi ilmi, että ajan onkin voinut varata jo etukäteen netissä, vaikka alunperin ilmoitettiin, että se olisi mahdollista vasta 12.2. alkaen.

Lue juttu kokonaisuudessaan 7.2. Pielisjokiseudusta.

Kommentoi

Hae sivuilta