Julkaistu 

Tarkastuslautakunta aikoo vedota kaupunginhallitukseen Enon ja Uimaharjun koulupäätöksestä ­­– puheenjohtaja: ”Ei pitäisi missään tapauksessa puuttua”

Kaupunginvaltuusto päätti liki vuosi sitten, että Enon alueen yläkoulu sijoitetaan Uimaharjuun. Kirjasto ja nuorisotilat siirtyvät kuvassa olevaan lähipalvelukeskukseen. Arkistokuva: Aimo Salonen Kaupunginvaltuusto päätti liki vuosi sitten, että Enon alueen yläkoulu sijoitetaan Uimaharjuun. Kirjasto ja nuorisotilat siirtyvät kuvassa olevaan lähipalvelukeskukseen.

Joensuun kaupungin tarkastuslautakunta on esittämässä kaupunginhallitukselle vetoomusta Enon ja Uimaharjun yläkoulupäätökseen liittyen.

Tarkastuslautakunnan edellisessä kokouksessa Marjatta Räty (ps.) esitti, että lautakunta laatii hallitukselle vetoomuksen, että kaupunginhallitus tarkastelisi yläkoulujen yhdistämistä Eno­n ja Uimaharjun alueella uudestaan.

Alia Dannenberg (vas.) kannatti esitystä. Kättennostoäänestyksessä Rädyn esitystä kannattivat myös Hilkka Pulkkinen (kd.) ja Ari Tielinen (sd.).

Pekka Kukkonen (kesk.), Juho Malinen (kok.) ja Jarno Pitko (vihr.) eivät kannattaneet esitystä.

­Lautakunnan puheenjohtaja, enolainen Pekka Kukkonen katsoo, että asia menee tarkastuslautakunnan toimivallan ulkopuolelle.

– Tarkastuslautakunnan ei pitäisi missään tapauksessa puuttua operatiiviseen toimintaan tai mennä politiikan puolelle. Erityisen ongelmallista on, jos vetoomuspäätökseen halutaan perusteluja kirjoittaa. Ja päätöksissähän pitäisi olla perustelut, koska mututuntumalla ei pitäisi tällaista lähteä tekemään.

Lautakunta käsittelee vetoomusasiaa vielä kokouksessaan tämän viikon torstaina.

– En näe syytä, miksi vetoomus jäisi laittamatta, kun siitä jo kertaalleen on äänestetty. Jää nähtäväksi, mitä kaupunginhallitus siihen ottaa kantaa, Kukkonen toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta