Julkaistu 

Aina kun ammutaan, niin koskaan ei ole tylsää!

Uimaharjun paukut ovat aina komeat. Arkistokuva: Pirjo Norppa Uimaharjun paukut ovat aina komeat.

Uimaharjun ilotulituksista nykysin vastaa Pyro Bros Finland, joka on kolmihenkinen ryhmä. Sen perustajajäsen Marko Virtanen kertoo tunteneensa viehtymystä ilotulitteisiin jo nuoresta alkaen.

– 2014–2015 vuodenvaihteessa ostin parilla sadalla paukkuja. Kun jälki oli tosi hienoa, ajattelin, että ensi vuonna pitää ostaa vähän enemmän. Sitten ostinkin tulitteita jo 2 000 eurolla. Vuodenvaihteessa 2016–2017 niihin menikin jo 5 000 euroa. Tänä vuonna osallistuimme Rakettikeiun järjestämälle ammattilaisilotulituskurssille, kertoo Virtanen.


Virtasen mukaan ryhmä suhtautui Uimaharjun ilotulitukseen ikään kuin näytön paikkana.

– Pistettiin vähän omaakin rahaa kiinni, koska haluttiin tehdä siitä referenssinäytös. Sitä suunniteltiin kuukausi, mutta se ei ihan täysin mennyt kuin elokuvissa, oli pieniä teknisiä ongelmia.

Muista turvallinen paukuttelu

Vaikka niin Virtanen kuin monet muutkin meistä iloitsevat ilotulituksista ja pitävät paukuttelua hauskana uudenvuoden ohjelmanumerona, kannattaa kuitenkin muistaa turvallisuus.

Virtanen peräänkuuluttaa ampujan omaa vastuuta, ja sanoo, että jos tuotteita käytetään ohjeiden mukaan, ne eivät vahingoita ketään.

Suojalasit ja rakettien lähtötelineet ovat ilotulittajien perusvarusteita, ja kaikkein vakavimmat onnettomuudet tapahtuvat omatekoisilla virityksillä.

 

Lue juttu kokonaisuudessaan 28.12. Pielisjokiseudusta

 

Pielisjokiseutu toivottaa kaikille lukijoilleen iloista, onnellista ja turvallista uutta vuotta!

 

Kommentoi

Hae sivuilta