Julkaistu 

Elämäntyöstä IBU:n kultainen ansiomerkki Esa Haapalalle

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on palkinnut liikuntaneuvos Esa Haapalan kultaisella ansiomerkillä. The IBU Medal of Honor in Gold -tunnustus luovutettiin Haapalalle IBU:n kongressin yhteydessä järjestetyssä 25-vuotisjuhlagaalassa.

Esa Haapala on ollut merkittävä kehittäjä sekä Suomen että nykymuotoisen kansainvälisen ampumahiihdon osalta yli 30 vuoden ajan.

Hänet valittiin IBU:n tekniseen komitean IBU:n perustamiskokouksessa Lontoossa vuonna 1993 ja hän jäi pois tästä tehtävästä 2006. Hän on ollut kansainvälisenä tuomarina neljissä olympiakisoissa ja teknisenä valvojana vuosittain maailmancup-kilpailuissa.

Kontiolahdella Haapala oli ampumahiihdon maailmancupin kilpailunjohtajana vuosina 1990–1995. Hän toimi vielä viime vuonna järjestetyn maailmancupin Kontiolahden osakilpailun tapahtumanjohtajana. Ampumahiihdon MM-kisojen tapahtumanjohtajana hän oli 1999 ja 2015 sekä kyseisten MM-kisahakujen projektipäällikkönä.

Erityisenä kohteena Haapalalla on ollut Kontiolahden ampumahiihtostadion, jonne rakennettiin ensimmäisenä maailmassa voitelutilat, jossa oli urheilijoiden pukuhuone erikseen. Kontiolahdella on järjestetty Haapalan johdolla myös useita lajin kokeilukilpailuja, kuten ensimmäiset takaa-ajokilpailut vuonna 1989.

Kommentoi

Hae sivuilta