Julkaistu 

Ensi kesänä kaksi protuleiriä Kiviniemessä

Joensuulainen Aatu Huusko, helsinkiläinen Viivi Maaranen ja mäntsäläläinen Janika Rossi osallistuivat protuleirille Kiviniemessä viime kesänä. Arkistokuva: Pasi Huttunen Joensuulainen Aatu Huusko, helsinkiläinen Viivi Maaranen ja mäntsäläläinen Janika Rossi osallistuivat protuleirille Kiviniemessä viime kesänä.

Keskiviikkona 1. marraskuuta avautuu ilmoittautuminen ensi kesän Prometheus-leireille.

Pohjois-Karjalassa protuleirejä järjestetään kaksi, molemmat Kontiolahden Kiviniemessä. Yhteensä leirejä järjestetään kesä-heinäkuun aikana 72 kappaletta 27 eri leiripaikassa ympäri Suomea.

Protuleirit ovat uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia aikuistumisleirejä, joilla osallistujat kehittävät omaa maailmankatsomustaan ja itsenäistä ajatteluaan. Leiriläiset ovat pääosin 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 16–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

– Maailmankatsomukselliset jännitteet ovat entistä voimakkaammin esillä yhteiskunnassamme. Protuleirit antavat nuorille mahdollisuuden tarkastella turvallisessa ja kunnioittavassa ympäristössä sitä, miksi ihmiset ajattelevat asioista eri tavalla ja miksi erilaiset asiat herättävät eri ihmisissä vahvoja tunnereaktioita, leirejä järjestävän Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Aatu Komsi sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta