Julkaistu    |  Päivitetty 

Viimeisin havainto Kontiolahdella liikkuneesta sudesta tehtiin eilen illalla Enon puolella

Yksinäisestä sudesta tehtiin tiistaina useita havaintoja Kontiolahdella Paiholan, Kuurnan, kirkonkylän, Pyytivaaran ja Jakokosken alueilla.

Viimeisin havainto tehtiin eilen illalla Kuusojalla, noin 500 metriä Enon puolella, Joensuun seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Matti Urjanheimo kertoo.

Ensimmäinen havainto tuli tiistaiaamuna Paiholasta, jossa suden oli havainnut koiraa ulkoiluttanut nainen.

– Sen jälkeen tuli havainto Pöllövaarasta, vanhan kansakoulun kohdalta, hevostarhassa olevasta sudesta sekä Valkealammelta Kuurnasta havainto, että susi oli mennyt auton edestä. Siinä vaiheessa asiaa alettiin tarkastamaan metsästäjän toimesta, Urjanheimo kertaa.

Tämän jälkeen susi tiettävästi liikkui Kuurnan kanavan yli ja seuraava havainto tehtiin Turkistarhantiellä.

– Sen jälkeen havaintoja tuli kirkonkylältä ja suden oli nähty liikkuvan kuutostien yli Vaskelaan. Hautausmaalla ollut työntekijä oli nähnyt suden tulevan aidan ali ja aivan lähelle, seitsemän metrin päähän. Karjaisemalla se oli lopulta lähtenyt.

– Samanaikaisesti tuli ilmoitus poliisilta, että hätäkeskukseen oli tullut ilmoitus sudesta, joka tuli hautausmaalta päin ja meni omakotitaloalueelle. Poliisi ilmoitti tarkastavansa asian, Urjanheimo kertoo.

Suden epäillään lähteneen kirkonkylältä Pyytivaaran kautta Jakokoskelle, missä se havaittiin keskiviikkoiltana kello 19.45. Tämän jälkeen viimeinen havainto tehtiin Enon puolella Kuusojalla, minkä jälkeen sudesta ei enää ole saatu uusia havaintoja.

– Tällä hetkellä suden liikkeistä ei ole uutta tietoa. Poliisista ilmoitettiin tänä aamuna, että karkoitusmääräystä ei tehdä kirjallisena, koska suden tämänhetkisestä sijainnista ei ole tietoa. Kontiolahden kirkonkylältä Enon kirkonkylälle on aika iso alue lähteä haravoimaan sokkona, Urjanheimo toteaa.

Toiminnanohjaaja pitää erittäin todennäköisenä, että havainnoissa on kyseessä yksi ja sama susi. Sudesta on otettu useita kuvia havaintojen yhteydessä.

– Erään havainnon mukaan susi makasi ojassa. Tämä ei ole ollenkaan sudelle tyypillistä toimintaa, Urjanheimo tuumaa.

Matti Urjanheimo vetoaa, että todellisista havainnoista ilmoitettaisi petoyhdyshenkilölle tai hätänumeroon viivytyksettä.

 

Pielisjokiseutu kertoi aiemmin tiistai-iltana Kontiolahden kirkonkylällä tehdyistä susihavainnoista.

Kommentoi

Hae sivuilta