Julkaistu 

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen alkoi Kontiolahdella

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen alkoi Kontiolahdella Sami Tolvanen

ELY-keskus on aloittanut jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamisen valtatie 6:lle Kontiolahdelle Asemankylän kohdalle. Tavoitteena on parantaa kevyen liikenteen liikenneturvallisuutta alueella.

Väylän on noin kilometrin mittainen. Hankkeen yhteydessä rakennetaan yksi valtatien alittava alikulku ja radan ylittävä kevyen liikenteen silta.

Valtatietä 6 parannettiin nyt käynnistyneen hankkeen eteläpuolella Uuron eritasoliittymän rakentamisen yhteydessä vuonna 2007. Tuolloin tielle tehtiin muun muassa erillinen kevyen liikenteen väylä ja valtatien suuntaisia yksityisteitä. Pohjoispuolella valtatielle toteutettiin Kontiolahden liikennejärjestelyt -hankkeen yhteydessä vuonna 2008 myös erillinen kevyen liikenteen väylä. Näiden kevyen liikenteen väylien välinen puuttuva noin kilometrin pituinen osuus rakennetaan nyt.

Kevyen liikenteen väylän puuttuminen on hankaloittanut jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja mopoilijoiden liikkumista.

Rakennettavan väylän lisäksi yksityisteitä muutetaan hallinnollisena muutoksena kevyen liikenteen väyläksi noin 1,6 kilometrin matkalta rautatien ylikulkusillan eteläpuolella.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 0,9 miljoonaa euroa. Hanke toteutetaan Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja Kontiolahden kunnan rahoituksella.

Työt valmistuvat marraskuussa tänä vuonna. Urakoitsijana toimii Mestek Oy.

Kommentoi

Hae sivuilta