Julkaistu 

Koulusalibandyn Suomen mestaruus Kontiolahdelle

Kontiolahden voitokas joukkue kokonaisuudessaan. Kuvassa edessä vasemmalta Iita Hirvonen ja Niina Salo. Keskirivissä Miia Koukku, Tiia Romppanen, Emilia Pykäläinen, Nea Tahvanainen, Kiia Kokko, Salla Lötjönen, Sofia Pykäläinen ja Ninni Huovinen. Takarivissä Veera Nuutinen, Salla Sahioja, Elli Piiroinen, Jutta Kuusitaipale, Netta Räty, valmentaja Markus Holopainen ja joukkueenjohtaja Jukka Kyllönen. Kontiolahden voitokas joukkue kokonaisuudessaan. Kuvassa edessä vasemmalta Iita Hirvonen ja Niina Salo. Keskirivissä Miia Koukku, Tiia Romppanen, Emilia Pykäläinen, Nea Tahvanainen, Kiia Kokko, Salla Lötjönen, Sofia Pykäläinen ja Ninni Huovinen. Takarivissä Veera Nuutinen, Salla Sahioja, Elli Piiroinen, Jutta Kuusitaipale, Netta Räty, valmentaja Markus Holopainen ja joukkueenjohtaja Jukka Kyllönen.

Kontiolahden koulu voitti koululaisten salibandyn tyttöjen sarjan Suomen mestaruuden.

Koululiikuntaliiton valtakunnallinen lopputurnaus pelattiin keskiviikkona Helsingissä. Kontiolahden tytöt olivat ylivoimaisia ja voittivat kaikki ottelunsa turnauksessa.

Alkusarjan peleissä kaatui Uusikaupunki maalein 3–2 ja Seinäjoen yhteiskoulu lukemin 5–3. Välierässä vastaan asettui Liminka ja tytöt hoitelivat pelin selvin numeroin 7–2.

Finaalissa sai Uusikaupunki mahdollisuuden revanssiin otettuaan yllätysvoiton rankkarikisassa Tampereen Pirkkalan koulusta. Kontiolahden tytöt eivät kuitenkaan antaneet mitään mahdollisuutta ja veivät finaalin 5–0.

Mestaruus oli Kontiolahden koululle ensimmäinen. Kontiolahden koulun tyttöjoukkue on ollut lopputurnauksessa jo kaksi kertaa aiemmin, mutta silloin on tuomisina ollut toinen ja neljäs sija.

Maalivahtia ja yhtä pelaajaa lukuunottamatta kaikki tytöt pelasivat kuluneella kaudella FB Factorin riveissä. Koulu on tehnyt urheiluseurayhteistyötä FB Factorin kanssa ja tyttöjen valmennuksesta vastasi Markus Holopainen.

– Kyllä tämä mestaruus näyttää tytöille maistuvan. Kovia pelejä ollut vuosien varrella niin tytöillä kuin pojilla. Yläkoulun ja lukion pojat ovat olleet kertaalleen mukana lopputurnauksessa. Kokonaisuudessaan yli 500 koulua ympäri Suomen karsi tiensä yläkoulujen ja lukioiden finaaleihin tänä vuonna, joukkueenjohtajana mukana ollut liikunnanopettaja Jukka Kyllönen kommentoi matkaa.

Kommentoi

Hae sivuilta