Julkaistu 

Joensuun kaupungille työelämäpalkinto – vieläkö tulee kymppitonni myös?

Suomen itsenäisyyden rahasto Sitra sekä sosiaali- ja terveysministeriö ovat palkinneet Joensuun kaupungin Tahdonvoimaa-työelämäpalkinnolla.

Palkintoa haki yhteensä 99 yritystä ja organisaatiota. Joensuun kaupunki on ainoa kunta yhdeksän palkitun joukossa.

Kilpailussa haettiin esimerkkejä siitä, miten omalla toiminnallaan voi onnistuneesti mukautua muuttuvaan maailmaan. Tuloksissa haettiin selkeästi mitattavaa vaikuttavuutta, rohkaistiin uudistumaan ja etsittiin innostuneita sanansaattajia.

Joensuun kaupungin palkitsemiskriteerinä oli ennakkoluulottomalla toiminnalla ja aktiivisella sisäisellä viestinnällä aikaansaatu työkyvyttömyyskustannusten laskeminen. Joensuun kaupungin henkilöstön työkyvyttömyyskustannukset ovat laskeneet viime vuosina ja ovat tällä hetkellä selkeästi pienemmät kuin vastaavissa kaupungeissa. Kehuja saivat muun muassa Joensuussa käytössä olevat osatyökykyisten korvaavan työn malli, onnistumisista palkitseminen, henkilöstölle järjestettävät tapahtumat sekä rento viestintä.

Yhdeksän palkitun työyhteisön menestystekijät on koottu www.tyoelamapalkinto.fi -nettisivuille. Yleisö saa äänestää näistä oman suosikkinsa, joka saa vielä ylimääräisen 10 000 euron palkinnon. Äänestysaika päättyy keskiviikkona 3. toukokuuta.

Kommentoi