Julkaistu 

Markku Pölönen Karjalaisten Musiikkipäivien suojelijaksi

Kontiolahden Kotiseutukeskuksella järjestetään 19.–20. toukokuuta ensimmäinen Kontiolahden Karjalaiset Musiikkipäivät -tapahtuma.

Elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Markku Pölönen on lupautunut tapahtuman suojelijaksi.

– Koska varsinkin uudet tapahtumat ovat näennäisen tuen vuoksi tai siitä huolimatta alttiita kaikenlaiselle epäonnelle, ajattelimme, ettei tämäkään varttuisi niin, että oppisi omin jaloin kävelemään – tuskin eläisi neljävuotiaaksi kuten olemme haaveilleet – ellemme löytäisi suojelijaa. Niinpä kysyimme suojelijaksi Markkua, kertoo tapahtumavastaava Jari-Pekka Kinnunen.

Suomi 100 -juhlavuodesta innoituksensa saanut Pajot – Karjalaiset Musiikkipäivät on karjalaisista tekijöistä voimansa ammentava, karjalan kieltä, karjalaisuutta ja suomalaisugrilaisuutta esiin kaivava ja sitä ylläpitävä tapahtumahanke.

– Tapahtumaa koordinoi Kontiolahti–Venäjä-seura, mutta emme tee tätä suinkaan yksin. Yhteistyökumppaneina on useita yrittäjiä ja yhdistyksiä, Itä-Suomen yliopisto, Joensuun konservatorio sekä paikallinen ravintola Overtime. Yhteistyökumppanit järjestävät yleisöä viihdyttäviä oheistoimintoja ja toimivat asiantuntijoina, Jari-Pekka Kinnunen kertoo.

Kommentoi