Julkaistu 

Lukuponi Jussi ihastuttaa Uimaharjun kirjastolla

Jussi-poni kuuntelee malttavaisesti, kun ekaluokkalainen Maria Hämäläinen lukee. Jussin omistaja Tiina Juurela kehuu poninsa sopivan erinomaisesti lukuponitoimintaan. Arja Koivula Jussi-poni kuuntelee malttavaisesti, kun ekaluokkalainen Maria Hämäläinen lukee. Jussin omistaja Tiina Juurela kehuu poninsa sopivan erinomaisesti lukuponitoimintaan.

Kuusivuotias shetlanninponi Jussi on Uimaharjun kirjaston kummiponi.

Jussi kirjoittaa kuukausittain kirjeitä kirjastolle ja ystävänpäivänä se kävi moikkaamassa lapsia Uimaharjun koululla. Toissa viikon tiistaina Jussi teki ensimmäisen kummiponikeikkansa kirjastolla.

– Yksi toiminnan muoto ovat nämä lukuponitilaisuudet. Tämä on vapaaehtoistoimintaa ja tarkoitus tuoda hyvää hevosmieltä sellaisillekin lapsille, jotka eivät pystyisi siihen muuten osallistumaan. Lapselle ponin kohtaaminen ja kosketus voi olla tosi merkittävää, sillä eihän se ihan jokapäiväistä ole, kertoo Jussin omistaja Tiina Juurela.

Juurelalla on kokemusta vastaavantyyppisestä toiminnasta viime vuodelta.

– Meidän Nando-poni oli kummiponina Joensuun Steiner-koululla. Kun Hippolikselle tuli tämä kummiponikampanja, niin ajattelimme, että josko tänä vuonna olisi Jussin vuoro ja nimenomaan täällä Uimaharjussa.

Meidän poneistamme Jussilla on paras luonne tällaiseen toimintaan, Juurela toteaa.

Lue lisää torstain 13.4. Pielisjokiseudusta.

Kommentoi