Julkaistu 

Joensuu ja PKO kokeilevat uutta lasten kesähoitomallia

Joensuun kaupunki ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa järjestävät yhdessä työntekijöidensä alakouluikäisille lapsille kesähoitoa kesäkuun ajaksi.

Työntekijöiden lasten kesähoitoa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa. Vastaavaa ei ole tiettävästi järjestetty missään muussa kunnassa Suomessa. Jatkosta päätetään kokeilusta saatujen kokemusten perusteella.
 
Kesähoidon tavoitteena on helpottaa työntekijöiden perheiden lasten kesähoidon järjestelyjä ja antaa perheille paremmat mahdollisuudet viettää lomaa yhdessä.
 
- Ohjattu päiväleiritoiminta on erittäin hyvä vaihtoehto niissä tilanteissa, kun vanhemmat eivät itse pysty olemaan kotona lapsensa kesäloma-aikana. Kohtuuhintaisten leiriviikkojen tarjoaminen alakouluikäisille on erittäin perheystävällinen palvelu. Tällaisen monimuotoisille perheille suunnatun kunnan tukeman palvelun toivoisi leviävän koko Suomeen, kertoo hankepäällikkö Lassi Köppä Väestöliitosta.
 
Kesähoito järjestetään Joensuussa päiväleiritoimintana Noljakan koulun ja Sinkkolan kotieläinpihan alueilla. Toiminnasta vastaavat kaupungin varhaiskasvatuksen ammattilaiset, joiden apuna on Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän opiskelijoita. Leiripäivän aikana lapsille tarjotaan lämmin ruoka ja välipala. Lapset ovat myös vakuutettuja. Työntekijät maksavat lasten kesähoidosta 30 euroa / viikko.

 

 

Kommentoi