Julkaistu 

Ensimmäinen Suomen juhlavuoden kuusi istutettiin Kiinassa

Western Academy of Beijingin pihaan Suomen juhlavuoden kunniaksi sijoitettu kuusi oli jo istutettaessa kolmimetrinen. Istutusseremoniassa oli mukana lasten vanhempia sekä Suurlähetystön edustaja. Western Academy of Beijingin pihaan Suomen juhlavuoden kunniaksi sijoitettu kuusi oli jo istutettaessa kolmimetrinen. Istutusseremoniassa oli mukana lasten vanhempia sekä Suurlähetystön edustaja.

Suomikoululaiset Pekingissä istuttivat lauantaina Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ensimmäisen Tulevaisuuden kuusen.

Suomen viralliseen satavuotisjuhlaohjelmaan kuuluva Tulevaisuuden kuusi kutsuu kaikki suomalaiset, Suomessa asuvat, ulkosuomalaiset ja Suomen ystävät istuttamaan puun tai metsikön juhlistamaan itsenäistä, satavuotiasta Suomea.

– On hienoa, että juuri Suomi-koulu sai kunnian ensimmäisen Tulevaisuuden kuusen istuttamiseen. Koulutusjärjestelmämme tunnetaan maailmalla ja voimme olla siitä ylpeitä, Tulevaisuuden kuusen projektipäällikkö, kansainvälisen ENO-verkkokoulun perustaja Mika Vanhanen tuumaa.

Kampanja jatkaa juhlakuusien perinnettä Itsenäisyyden kuusen 1917 ja kotikuusien 1967 jälkeen. Tulevaisuuden kuusen suojelijana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Useat Suomi-koulut ympäri maailmaa ovat ilmoittaneet osallistumisesta ja viitisentoista suurlähetystöä tai edustustoa on jo mukana.

Pekingin Suomi-koulu täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Koulussa on 45 oppilasta 3-vuotiaasta lukioikäisiin. Tulevaisuuden kuusi istutettiin lauantaina koulupäivän aikana Western Academy of Beijingin piha-alueelle osana juhlavuosia.

– Nyt voimme koulussa seurata kuusen kasvua vuosi vuodelta ja lapset voivat Pekingissä myöhempinä vuosina vieraillessaan käydä katsomassa, mitä kuuselle kuuluu. Tällaiset tapahtumat ja niihin osallistuminen on meille ulkosuomalaisille hyvin merkittäviä. Saamme kokea yhteenkuuluvuutta ja kerätä mukavia muistoja mukaamme matkalla maailman ympäri, Pekingin Suomi-koulun puheenjohtaja Tuija Lotti-Karvanen toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta