Julkaistu    |  Päivitetty 

Kontiolahden koululaiset hiihtävät 5 500 kilometriä

Kontiolahden koululaiset hiihtivät yhteensä 5 000 kilometriä viime talvena pidetyllä hiihtoviikolla. Arkistokuvassa Inka Hämäläinen (vas.), Aino Turunen, Nella Räty, Peppi Niskanen, Sanni Surakka. Pojat taustalla Ville Vartiainen ja Niklas Kyllönen. Taru Tykkyläinen Kontiolahden koululaiset hiihtivät yhteensä 5 000 kilometriä viime talvena pidetyllä hiihtoviikolla. Arkistokuvassa Inka Hämäläinen (vas.), Aino Turunen, Nella Räty, Peppi Niskanen, Sanni Surakka. Pojat taustalla Ville Vartiainen ja Niklas Kyllönen.

Kontiolahden kunnan kaikki alakoululaiset ja esikoululaiset hiihtävät Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi ”metrin jokaiselle suomalaiselle” ensi viikolla maanantaista perjantaihin.

Kun Suomessa on noin 5,5 miljoonaa asukasta, niin urakka tarkoittaa 5 500 kilometriä.

Tempaukselle tuodaan esille ampumahiihtokeskusta palveluineen ja sitä, että kunnassa on paljon aktiivisia lajiyhdistyksiä ja urheiluseuroja. Lisäksi kaikki kunnan yhdeksän alakoulua ovat olleet jo useita vuosia mukana Liikkuva koulu -hankkeessa.

- Kaikkien näiden yhteistyötahojen kanssa järjestetään yhteistyössä vauhdikas ja motivoiva hiihtotapahtuma, kunta tiedottaa.

Tempaukseen osallistuu 1 300 alakoululaista ja noin 220 esikouluoppilasta. Päivittäin paikalla on 260-350 oppilasta. Myös huoltajat ovat tervetulleita tapahtumaan.

 

Kommentoi

Hae sivuilta