Julkaistu    |  Päivitetty 

Valtiovarainministeri Petteri Orpo tutustui kisakeskukseen

Saksan maajoukkueen huoltotiimin Patrick Werner (vas.) ja Sebastian Hopf esittelivät kaluston huoltoautoa Petteri Orpolle. Voiteluniksejä miehet eivät kuitenkaan paljastaneet. Sami Tolvanen Saksan maajoukkueen huoltotiimin Patrick Werner (vas.) ja Sebastian Hopf esittelivät kaluston huoltoautoa Petteri Orpolle. Voiteluniksejä miehet eivät kuitenkaan paljastaneet.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) piipahti tänään iltapäivällä Kontiolahden ampumahiihtostadionilla, jossa valmistauduttiin täyttä häkää viikonvaihteen maailmancupin osakilpailuun.

Intohimoiseksi penkkiurheilijaksi tunnustautuva Orpo harmitteli, että kisat jäävät häneltä väliin samalla tavalla kuin Lahden MM-hiihdotkin. Hän tiesi, että Kontiolahdella on tehty suuri työ lyhyessä ajassa ja pitkälti vapaaehtoisten talkoolaisten voimin.

- Kyllä se on niin, että urhelu yhdistää meitä suomalaisia. Näin valitiovarainministerin näkökulmasta kaikenlainen tällainen aktiivisuus on tervetullutta. Tänne saadaan ihmisiä, mikä tuo työtä ja verotuloja.

Näin kuntavaalien alla Orpo tapasi stadionilla myös kuntalaisia sekä kuntavaaliehdokkaita. Orpon mielestä Suomella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin saada sote- ja maakuntauudistus maaliin saakka. Hän uskoo, että halllitusta ja oppositiota hiertävä sote-palveluiden valinnanvapaus saadaan käännettyä toimiivaan asentoon.

- Ihmisillä ja päättäjillä näyttää olevan nyt epätietoisuutta siitä, että mikä on kunnan rooli tulevaisuudessa. Kunnille jää paljon merkittäviä tehtäviä, sote-palvelujahan tarvitaan vasta sitten, kun asiat ovat huonosti.

 

Kommentoi

Hae sivuilta