Julkaistu 

Ikivihreisiin riittää tunkua Kontiolahdella – kyläryhmiä toivotaan lisää

Lehmolainen Liisa Turunen (vas.) on osallistunut Ikivihreiden liikuntaryhmiin jo kuuden vuoden ajan. VertaisVeturi-koulutuksessa hänellä oli kopitteluparinaan toinen Liisa Turunen Lehmosta. Taru Tykkyläinen Lehmolainen Liisa Turunen (vas.) on osallistunut Ikivihreiden liikuntaryhmiin jo kuuden vuoden ajan. VertaisVeturi-koulutuksessa hänellä oli kopitteluparinaan toinen Liisa Turunen Lehmosta.

Kontiolahden kunnassa pyörii tällä hetkellä 17 erityisesti ikäihmisille suunnattua vertaisohjattua ryhmää. Aktiivisia vertaisohjaajia on 23. Uusille ohjaajille ja ryhmille on kova kysyntä.

– Toiveena olisi, että saataisi perustettua uusia ryhmiä ja nimenomaan kylille tuotua matalan kynnyksen lähiliikunnan mahdollisuuksia, kunnan liikunnanohjaaja Eija Pennanen toteaa.

Eläkeläisille suunnattuja Ikivihreiden ryhmiä toimii kirkonkylän ja Lehmon lisäksi Jakokoskella sekä Mönnissä. Kunnasniemellä liikutaan yrittäjävetoisesti. Uudet ryhmät ovat vireillä Varparannalle ja Paiholaan.

Ikivihreiden liikuntaryhmien osallistujamäärät ovat olleet vahvassa kasvussa viime vuosina.

– Itse tulin kuntaan vuonna 2001 ja vuodesta 2002 aloin tilastoida osallistujamääriä. Tuolloin kävijöitä ryhmissä yhteensä oli 3 391, nyt jo moninkertaiset 12 477, Pennanen kertoo.

68-vuotias Liisa Turunen on ollut mukana Ikivihreiden toiminnassa kuutisen vuotta. Nyt Lehmossa asuva Turunen käy kouluttautuu itse vertaisohjaajaksi kunnan järjestämässä VertaisVeturi-koulutuksessa.

– Ryhmässä liikkuminen tekee hyvää kropalle ja mielelle. Muuten hiihdän ja käyn kävelylenkillä, mutta ei yhtä lailla ahkerasti tule tehtyä itsekseen, kyllä ryhmässä on kallisarvoinen tuki, Turunen tuumaa.

 

Lue lisää torstain 9.3. Pielisjokiseudusta.

Kommentoi

Hae sivuilta