Julkaistu 

Rosvopaistitapahtuma toi kaivattua viihdettä veteraaneille

Lentoemäntä Sasa Färling otti vieraat lämpimästi vastaan. Vuorossa enolainen rintamamies Evert Penttinen. Lentoemäntä Sasa Färling otti vieraat lämpimästi vastaan. Vuorossa enolainen rintamamies Evert Penttinen.

Kontiolahden liikuntahallin täyttää tänään sotaveteraaneille ja heidän puolisoilleen tarkoitettu viihteellinen rosvopaistitapahtuma. Tapahtumaan on kutsuttu 750 vierasta Itä-Suomen alueelta.

Näyttelijä Leo Lastumäen ideoima tapahtuma tulee 25 vuoden ikään. Järjestelyissä on ollut mukana alusta alkaen Finnairin lentävä henkilöstö, ja tapahtumia on pidetty 9-16 joka vuosi eri puolilla maata. Nytkin palvelu pelasi kokeneen Finnairin henkilökunnan ansiosta. Pääorganisaattori Kalevi Rönnqvistin mukaan rosvopaistitapahtumiin pääsystä suorastaan kilpaillaan Finnairissa.

- Nuoretkin työntekijätkin ovat halunneet tulla uudelleen, kun ovat nähneet, kuinka kiitollisia veteraanit ovat. Monelle tästä on tullut eräänlainen kansalaisvelvollisuus, kertoi yhtä vaille kaikkiin rosvopaistitapahtumiin osallistunut Rönnqvist.

Enosta paikalle saapui Sotainvalidien, Sotaveteraanien ja Rintamamiesten jäseniä. Pöydässä oli leppoisa tunnelma. Tiedossa oli, että lentoemännät voivat käydä hakemassa tanssiin. Syyskuun alussa 94 vuotta täyttävä Evert Penttinen ei odottanut liikoja.

- Se on varmaan niin, että tytöt katsovat ensin ryppyistä naamaa. Ne ei käy hakemassa ja minä en lähde etsimään, Penttinen nauratti seuruetta.

Rosvopaistia valmistettiin koko päivä Kontiorannan varuskunnassa. Hauta avattiin kello 14.30.

Perinne päättyy ensi vuonna. Rönnqvistin mukaan Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on otollinen päätepiste. Veteraanit alkavat olla niin iäkkäitä, että tapahtumaa on pitänyt tiivistää vuosi vuodelta.

Kommentoi

Hae sivuilta