Julkaistu    |  Päivitetty 

Ura- ja koulutusjelppiä nuorille nyt myös kirkonkylällä

Nuoriso-ohjaaja Jani Loponen (keskellä) ja etsivä nuorisotyöntekijä Ari Karppanen saivat kaivatun lisäkäsiparin myös Ohjaamo-toiminnan pyörittämiseen, kun Tanja Koivumäki aloitti uutena etsivänä nuorisotyöntekijänä elokuun alussa. Taru Tykkyläinen Nuoriso-ohjaaja Jani Loponen (keskellä) ja etsivä nuorisotyöntekijä Ari Karppanen saivat kaivatun lisäkäsiparin myös Ohjaamo-toiminnan pyörittämiseen, kun Tanja Koivumäki aloitti uutena etsivänä nuorisotyöntekijänä elokuun alussa.

Ohjaamo-toiminta laajeni Kontiolahdella, kun kirkonkylän nuorisotiloissa pidettiin eilen ensimmäinen ohjauspäivä.

Lehmossa Ohjaamo-toiminta aloitettiin maaliskuussa. Myös Lehmon Ohjaamo palaa kesätauolta tänään.

Ohjaamot ovat alle 30-vuotiaille suunnattuja matalan kynnyksen palvelupisteitä, joissa nuori pääsee keskustelemaan esimerkiksi koulutukseen ja työnhakuun liittyvistä huolistaan. Ohjaamon tarkoituksena on tarjota paikka, josta nuori saa helposti apua ja neuvontaa ilman luukulta toiselle juoksemista.

- Tänne voi tulla ihan ilman ongelmaakin. Ei tarvitse odottaa ongelman syntymistä, nuoriso-ohjaaja Jani Loponen kannustaa.

- Niin, ja parempi onkin, kun ei odota, etsivä nuorisotyöntekijä Ari Karppanen lisää.

Kirkonkylän Ohjaamo on auki maanantaisin kello 10-16. Lehmon monitoimitalossa nuorisotoimi päivystää tiistaisin kello 10-16.

Kommentoi

Hae sivuilta