play

Siun sote: Puutiaisaivotulehdusrokotteen reseptiä voi pyytää nyt myös sähköisesti

Puutiaisaivotulehdusrokotetta suositellaan Tohmajärvellä sekä Joensuun Niinivaaralla ja Hukanhaudalla kaikille luonnossa liikkuville asukkaille ja mökkiläisille.

Puutiaisaivotulehdusrokotetta suositellaan Tohmajärvellä sekä Joensuun Niinivaaralla ja Hukanhaudalla kaikille luonnossa liikkuville asukkaille ja mökkiläisille. Kuva: Lari Lievonen

Toimitus

Puutiaisaivotulehdusrokotteen reseptiä voi pyytää nyt myös sähköisesti Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella.

Reseptipyynnön voi jättää Siun soten verkkoajanvarauksen kautta. Myös rokotusajan voi varata sähköisesti ajanvarauksen kautta.

Omakustanteista puutiaisaivotulehdusrokotetta eli TBE-rokotetta suositellaan tällä hetkellä Tohmajärvellä sekä Joensuun Niinivaaralla ja Hukanhaudalla kaikille luonnossa liikkuville asukkaille ja mökkiläisille.

Muualla Joensuussa rokotetta suositellaan edelleen luonnossa erityisen paljon yli neljän viikon ajan liikkuville.

Rokotesarja sisältää kolme rokotetta. Ensimmäinen tehosteannos suositellaan annettavaksi kolmen vuoden kuluttua, minkä jälkeen tehosteet annetaan iänmukaisesti.

Aiemmin aloitettua rokotussarjaa ei tarvitse aloittaa alusta, vaan sitä jatketaan siitä, mihin on jääty. Aloitettua rokotussarjaa voidaan tarvittaessa jatkaa myös toisella TBE-rokotevalmisteella.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta