play

Vuosien virrasta: Kontiolahden kirkonkylän Keskuskatu sai uutta päällystettä kymmenen vuotta sitten

Arkistokuva Kontiolahden Keskuskadulta, Pielisjokiseutu 24.10.2013.

Arkistokuva Kontiolahden Keskuskadulta, Pielisjokiseutu 24.10.2013. Kuva: Taru Tykkyläinen

Toimitus

Pielisjokiseutu 25.10.1993

Ryppy rakkaudessa siirtyy pian lapsen otsalle

Pielisjokiseutu uutisoi 30 vuotta sitten, että vuonna 1993 vietettiin Perheen vuotta. Kontiolahden kirkonkylän ala-asteen luokkatoimikunnan aloitteesta kenttärovasti Heikki Holkeri oli kutsuttu puhumaan 3. luokkalaisten vanhemmille. Hän viritteli keskustelua perheestä ja sitä koskettavista muutoksista yhteiskunnassa.

Holkeri pahoitteli erilaisten perheiden tukijärjestelmien supistamisia. Hän mainitsi, että jos parisuhde ja perhe voi hyvin, se antaa jäsenilleen voimaa ja otetta elämään. Jos taas tämä ydinsolu voi huonosti, vaikutus heijastuu kaikkialle yhteiskuntaan.

Pielisjokiseutu 27.10.2003

Uimaharjun Leipä keskitti tuotantonsa Lehmoon

Kaksikymmentä vuotta sitten lehdessä kerrottiin Uimaharjun Leivän tuotannon siirtymisestä Lehmoon. Uimaharjun Leivän leipomo oli kuulunut Uimaharjun kylänkuvaan jo 60-luvulta lähtien.

– Kilpailu leipomoalalla on kovaa. Kahden toimipaikan kiinteistökulut ja vain yhden leipomon tuotto muodostavat mahdottoman yhtälön, kertoi yhtiön toimitusjohtaja Esa Väänänen tuolloin Pielisjokiseudulle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uimaharjussa työskenteli kymmenkunta henkilöä, joista kaksi jäi hoitamaan Uimaharjuun jäänyttä kahviota ja viisi siirtyi Lehmoon. Yhteensä yritys työllisti tuolloin 25 kokoaikaista työntekijää.

Pielisjokiseutu 24.10.2013

Vihdoin valmis ja kohta katu

Kontiolahden kirkonkylällä kesän läpi jatkuneet tietyöt saatiin päätökseen kymmenen vuotta sitten aikataulujen puitteissa. Lokakuun alussa maantie 15720, joka käsittää Keskuskadun lisäksi myös Asemantien ja Kirkonkyläntien, siirrettiin ely-keskukselta kunnan hoidettavaksi.

Kunnan täytyi tehdä ko. kuuden kilometrin pituisesta väylästä myös kadunpitopäätös, koska maankäyttö- ja rakennuslain mukaan asemakaava-alueilla liikenneväylät ovat ilman erillistä syytä katuja. Uusi päällyste ja hidastetöyssyt keräsivät kuntalaisilta työn valmistuttua kiitoksia muun muassa parantuneen liikenneturvallisuuden takia.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta