play

Seurakunta tänään: Tiellä tulevaisuuteen

Arkistokuva Enon kirkosta.

Arkistokuva Enon kirkosta. Kuva: Juuso Suhonen.

Minna Keränen-Kultanen

Kuta kuinkin 39 vuotta sitten aloittelin omaa rippileiriäni Outokummussa. Meitä oli mukana vajaa 30 leiriläistä ja kymmenkunta ohjaajaa. Mukana oli muutamia ystäviä, jokusia kavereita ja loputkin vähintään tuttuja, olimmehan jo pitkin talvea käyneet joitain lauantaipäiviä yhdessä rippikouluilemassa sekä tutustumassa jumalanpalveluksiin ja nuorten iltoihin. Tuolloin rippileirikin kesti kokonaiset 10 päivää. Rippipyhä pidettiin kolme päivää leirin päätyttyä idyllisessä ja pienessä Kuusjärven kirkossa.

Nyt miettiessäni rippileiriäni päällimmäiset muistot sieltä ovat vallan hauskoja ja mielenkiintoisia. Mieleen nousevat muun muassa toimimiseni vihkipappina leirihäissä, leirille kuulumattomien poikien salaiset yövierailut, lentopallopelit ja saunomiset. Siis kaikenlaiset yhdessä olemiseen liittyvät asiat. Meistä hitsautui leirin aikana tiivis porukka, jossa niistä alun vähän vieraammistakin rippikoulukavereista tuli läheisiä.

Mekin jumalanpalveluksissa käymättömät seurakuntalaiset olemme tärkeitä tässä yhteisössä ja toiminnan kehittämisessä.
Minna Keränen-Kultanen

Tärkein rippikoulusta saatu asia näin jälkikäteen mietittynä oli yhteys seurakuntaan. Se tuli meille luonnolliseksi ja tavalliseksi asiaksi. Seurakunnan toiminta ei ollutkaan enää jäykkää, ilotonta jeesustelua, vaan rentoa ja hauskaa yhdessäoloa, jossa uskonnollinen yhteys oli luontaisesti mukana. Tästä todisteena tuona vuonna isoskoulutukseen ilmoittautui Outokummussa ennätysmäärä nuoria.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuosta rippikoulusta alkoi oma, vuosia kestänyt taipaleeni aktiivisena seurakuntanuorena. Sieltä oikeastaan juontaa juurensa myös se, että olen nyt Enon seurakuntaneuvostossa. Ymmärrys siitä, että mekin jumalanpalveluksissa käymättömät seurakuntalaiset olemme tärkeitä tässä yhteisössä ja toiminnan kehittämisessä.

Nyt tulevana sunnuntaina pääsee joukko Enon seurakunnan nuoria ripille. Rippikoulu on varmasti ollut erilainen kuin minun, monessakin mielessä. Mutta toivon, että myös näille nuorille jää seurakunnan toiminnasta rento ja hauska fiilis, sellainen, että hekin haluavat olla mukana seurakunnan toiminnassa myös tulevina vuosina.

Kirjoittaja on Enon seurakuntaneuvoston jäsen.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta