Aineiston toimitusohjeet

Aineistoaikataulut

Enon ja Kontiolahden puolueeton paikallislehti Pielisjokiseutu ilmestyy torstaisin.

Lehden ilmoitukset tulee jättää tiistaina klo 15 mennessä.

 

Aineiston toimitus

Sähköpostilla: Valmis ilmoitusaineisto toimitetaan osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liitteen maksimikoko on 10 Mb.

Ftp-siirtona: Suuret, yli 10 Mb:n tiedostot kannattaa lähettää ftp-linjasiirtona, kysy lisää p. 010 230 8700.

Tallenteella: Aineiston voi toimittaa myös CD-levyllä, DVD-levyllä tai usb-muistitikulla.

 

Valmis aineisto

Täysin valmis ilmoitusaineisto, johon ei enää tehdä mitään muutoksia lehdessä, tulee toimittaa aina PDF-muodossa.

Oikein tehty PDF-tiedosto sisältää ilmoituksessa käytetyt fontit, kuvat, grafiikat ja logot.

PDF-tiedosto tulee aina tehdä varatun tilan kokoiseksi, siinä ei saa olla ylimääräisiä valkoisia reunoja tai leikkuumerkkejä.

PDF-aineisto on valmistettava sanomalehtituotantoon sopivilla asetuksilla. Kaikki muut, paitsi sanomalehtiasetuksilla tehdyt PDF-tiedostot, ovat valmistettavia aineistoja ja niiden käsittelystä veloitetaan ilmoitusvalmistuslisä.

PDF-tiedoston valmistuksessa on käytettävä Adobe Acrobat Distilleriä. Nykyaikaisista ohjelmista (mm. Adobe CS5) voidaan myös suoraan tallentaa PDF-muotoon.

 

Ilmoitusvalmistus

Mikäli valmista PDF-tiedostoa ei ole mahdollisuutta tehdä, voidaan ilmoitus valmistaa myös Pielisjokiseudussa. Silloin on aineiston toimituksessa otettava

huomioon seuraavat asiat:

Teksti: DOC-tiedosto, RTF-tiedosto, Plain Text, teksti suoraan sähköpostista tai pdf-dokumentti, jos muuta ei ole saatavilla.

Kuva: TIF, EPS tai JPEG (hyvä tai maksimilaatuinen), resoluutio 200 dpi kuvakoossa 1:1

Jos kuvat toimitetaan CMYK-muodossa, varmista että värimuunnoksessa on käytetty oikeaa väriprofiilia. Käytämme värikuvissa ISO-newspaper26v4.icc-profiilia.

Fontit: Käytössämme on Adobe Font Folio 9.0 fontit.

Ilmoitusaineiston voi poikkeuksellisesti toimittaa myös grafiikkaohjelman omassa dokumenttimuodossa. Tällöin tulee tekstit konvertoida.

Tällaisessa muodossa toimitettu aineisto ei ole valmis aineisto, vaan sen käsittelystä peritään ilmoitusvalmistuslisä.

Siksi paras ratkaisu on tehdä tällaisesta aineistosta sanomalehtikelpoinen PDF-tiedosto, jos sitä ei ole tarkoitettu muokattavaksi.

Sallitut ohjelmat: InDesign CS5 ja Illustrator CS5

 

Ilmoitusten julkaiseminen

Ilmoitusten julkaisemista koskevissa seikoissa noudatetaan Sanomalehtien Liiton hyväksymiä "Ilmoituksen julkaisusääntöjä". Lehti pidättää itsellään oikeuden ilmoituksen tekstin muuttamiseen tai ilmoituksen julkaisematta jättämiseen, mikäli sanonta tai määräykset niin vaativat. Puhelimessa annettujen ilmoitusten virheistä ei vastata.

Kommentoi