play

Yrittäjä: tiedäthän yrityslainan ja laskurahoituksen erot?

MAINOS

Ulkopuolisen rahoituksen tarve tulee lähes väistämättä eteen yritykselle kuin yritykselle. Rahoitusmuotoa kannattaa pohtia tarkkaan esimerkiksi käyttökohteen perusteella.

Onko yrityksesi tekemässä laiteinvestointeja tai rekrytoimassa tai onko kenties asiakkaidesi laskunmaksussa ilmennyt viiveitä?

Yllä mainitut ovat esimerkkejä tilanteista, joissa yrittäjät turvautuvat tyypillisesti lisärahoitukseen. Luottohäiriöttömän yrityksen, jolla on näyttöä tasaisesta liiketoiminnasta, on mahdollista hakea ja saada vakuudetonta yrityslainaa jopa 250 000 euroa. Yrityksen kassavirtaa voi tasata myös myymällä yrityksen laskut – toisin sanoen laskurahoituspalvelun avulla.

Molemmissa rahoitustavoissa on omat etunsa. Mikäli harkitset jompaakumpaa rahoitusmuotoa, muista, että se kannattaa joka tapauksessa kilpailuttaa edullisimman ja ehdoiltaan parhaan rahoitussopimuksen saadaksesi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Milloin yrityslainaa?

Olipa yritysmuotosi osakeyhtiö, osuuskunta, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö tai toiminimi, olet oikeutettu hakemaan yrityslainaa. Riittää, että yrityksesi löytyy suomalaisesta kaupparekisteristä, on luottokelpoinen ja olet itse yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu.

Yrityslainaa haettaessa sille tulee osoittaa selkeä käyttökohde. Jos käyttökohteita on useampi, merkitään hakemukseen hintavin kohde. Lainantarve ja käyttökohde vaihtelee esimerkiksi toimialan luonteen ja kilpailutilanteen mukaan, mutta lähtökohtaisesti mitään toimialaa ei ole rajattu yrityslainan ulkopuolelle.

Esimerkkejä yrityslainan käyttötarkoituksista ovat muun muassa hankinnat, työntekijöiden palkkaus, markkinointi, varaston täyttö ja käyttöpääoma eli varat, joilla katetaan yrityksen kuukausittain toistuvat menot, kuten palkat, verot ja vuokrat.

Mikä laskurahoitus?

Yksinkertaisimmillaan laskurahoitus tai factoring tarkoittaa, että yritys saa rahoitusta myyntisaatavia vastaan. Kun olet toimittanut asiakkaallesi tuotteen tai palvelun, mutta sitä ei ole vielä maksettu, sinulla on myyntisaatavia.

Laskurahoituspalvelun tarjoaja maksaa saatavat – vähintään 80 % laskun summasta heti, loput myöhemmin – tilillesi ja toimittaa myyntilaskun eteenpäin asiakkaallesi. Myyntilaskut toimivat laskurahoituksen takuina. Erääntyneitä tai riitautettuja myyntilaskuja ei voi siirtää laskurahoituksen piiriin.

Tyypillisesti laskurahoitusta hyödynnetään, kun myyntilaskuilla on pitkä maksuaika ja summat ovat suuria. Myös tuotteen/palvelun kysynnän hetkellisesti laskiessa laskurahoitus on tapa säilyttää yrityksen toimintavarmuus.

Palvelun voi ostaa jatkuvana, jolloin kyse on perinteisemmästä factoring- eli laskurahoituksesta. Myös kertaluonteinen laskujen rahoitus tai myynti on mahdollista.

Laskurahoituksen etuja lyhyesti:

● ennakointi – yrityksen kassavirta tasaantuu ja maksuvalmius paranee


● sijoittaminen ja investointi – yrityksen varat ovat nopeasti käytettävissä, eivät kiinni saatavissa


● ajansäästö – yrittäjän hallinnolliset työt vähenevät, kun maksuvalvonta ja perintätoimet jäävät rahoituspalvelun tarjoajalle


● pidemmät maksuajat asiakkaalle – tämä koetaan hyvänä palveluna.

Kilpailuta yritysrahoitus Sortterin avulla

Yrityslainasta maksat korkojen lisäksi erilaisia tilinhoitokuluja. Laskurahoituspalvelun hinta taas on tyypillisesti 2–10 % myytävien laskujen kokonaishinnasta. Pankkien, rahoituslaitosten ja laskurahoituspalvelujen tarjoajien kilpailu asiakkaista näkyy hintavaihteluna yritysrahoitusmarkkinoilla.

Me Sortterilla ymmärrämme, että haluat yrittäjänä keskittyä yrittämiseen – et välttämättä rahoittajien vertailuun parhaan diilin löytymiseksi.

Suomen luotettavin Sortter vertailee rahoituspalvelut puolestasi helposti, nopeasti ja ilmaiseksi. Saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia. Olemme järjestäneet tarjoukset selkeästi edullisimmasta alkaen, jotta näet itsellesi sopivimman vaihtoehdon vaivattomasti.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta