Piekkarin pallottelijat / Suvi

Vastenmielisyyttä olohuoneen sohvalla

Kotonani on sohva, joka on erittäin epämukava. Sen istuinkulma on väärä, ja sen muhkeat istuinosat ovat kauniin kuperat mutta turhan piukat. Hyvää istuin- tai makuuasentoa ei sohvasta löydy hakemallakaan, vaikka olen yrittänyt korjata epätoivoisesti tilannetta muun muassa tyynyin ja huovin.

Sohvan nojatuoleineen ostin pari vuotta sitten käytettyinä. Pidin niiden kullankeltaisesta väristä, ja muotokieli sopi hyvin rintamamiestaloon. Väristä pidän edelleen, enkä sen vuoksi haluaisi sohvaryhmästä luopua, mutta käytettävyyden kannalta lopputulos on sohvan kannalta armoton. Vaihtoon!

Sohvan kanssa telkutessani olen oivaltanut, että sohvan ja television liitto on tiivis. Syytän sohvaani siitä, että television katseluni on romahtanut. En ole ollut töllöttimen suurkuluttaja aiemminkaan, mutta nyt siitäkään vähäisestä ruutuajasta ei ole jäljellä kuin rippeet.

Eniten minua houkuttelevat elokuvat ja satunnaisesti jotkin yksittäiset suoratoistopalvelujen sarjat, tosin silloinkin olen saman haasteen edessä. Missä istua kun sohva ei vedä puoleensa? Toisaalta televisiottomuudesta voi syyttää osittain kännykkää. Älypuhelin kun on päämäärättömään surffailuun, uutisten lukemiseen ja jopa videopätkien katsomiseen äärimmäisen kätevä. Toisaalta liiankin kätevä, sillä television sijaan iltaisin ruutuaika meinaa venähtää pitkäksi. Kännykkää kun voi tuijotella illalla omassa sängyssä.

Lista viimevuosien televisiosuosikeistani, jolloin olen uhmannut sohvan vastenmielistä vetovoimattomuutta:
  1. Kaikki synnit – suomalainen rikosdraama Elisa Viihteen Aitiossa.
  2. Ivalo – suomalainen rikosdraama Elisa Viihteen Aitiossa.
  3. Tšernobylin babuškat ­– dokumentti vanhoista naisista, jotka elävät kielletyllä alueella. Yle, löytyy Yle Areenasta.
  4. Remppa vai muutto – amerikkalainen lifestyleohjelma, Liv tai Nelonen
  5. Pikkukakkonen, muut lasten ohjelmat tai elokuvat – lapsiperheellinen äiti joskus juuttuu lasten katsomien ohjelmien pariin.

 

Blogitekstin aiheena oli "televisio".

Blogi on osa Pallottelijat-blogia, jota kirjoittavat vuoron perään Suvi Palosaari ja Ossi Nyström.

Suvi haastaa Ossin kirjoittamaan seuraavaksi sanasta "muutto".

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
21.10.2020

Bloggarit

Ossi Nyström
5 artikkelia
Suvi Palosaari
5 artikkelia