Piekkarin pallottelijat / Suvi

Sukkien oma tahto

sukat Sukat tuntuvat elävän omaa elämäänsä

Sukkien katoaminen tuntuu olevan yhdelle jos toisellekin ikuinen vaiva, ainakin lapsiperheissä.

Itsekin olen lukemattomia kertoja ihmetellyt, miten sukkapareista tuleekin yhtäkkiä parittomia. Yleensä en huolestu välittömästi. Luotan sokeasti siihen, että jossain vaiheessa se yhden sukan pari putkahtaa pesusta puhtaana esille, ja olenkin kasannut etenkin lasten parittomat sukat yhteen laariin, jonka sisällön aika-ajoin myllään. Jostain syystä osa sukista ei kuitenkaan ikinä löydä pariaan.Oletteko koskaan pohtineet, minne nuo kadonneet sukat katoavat? Yhden logiikan mukaan pesukone syö sukkia. Nyt luulen kuitenkin olevani lähellä ratkaisua, eikä syypää olekaan pesukone. Löysin nimittäin kotoani eilen kaksi ”vierasta” sukkaa. Ne ovat jääneet vähän pidemmälle kyläilyreissulle, ja niiden omistajat ovat tainneet lähteä meiltä ainakin osin sukattomina. 

Olen myös toistuvasti havainnut, että oma jälkikasvuni repii sukat jaloistaan lähes heti kun he kotiutuvat koulusta tai hoidosta. Esikoisella on taipumus kulkea toinen jalka sukattomana lähes päivittäin. 

Onkohan sukilla oma tahto, milloin kadota ja jäädä kyydistä? Onko sukka toisessa jalassa kuumempi kuin toisessa? Kun sukka lähtee jalasta, miksi sillä on taipumus piiloutua sohvan alle, kaapin taakse tai muuhun sellaiseen paikkaan, josta sitä on vaikea löytää? 

Olen nyt kerännyt talteen muutaman meiltä löytyneen sukan, joiden omistaja ei asu tässä huushollissa. Ehkäpä ne joku päivä löytävät karkumatkalta takaisin kotiin.  

 

PS. Jos jossain näkyy valkoista frozen-sukkaa kokoa 35, se voi kuulua meille. 

 

Blogitekstin aiheena oli "Tahto".

Blogi on osa Pallottelijat-blogia, jota kirjoittavat vuoron perään Suvi Palosaari ja Ossi Nyström.

Suvi haastaa Ossin kirjoittamaan seuraavaksi sanasta "'Huonekasvi / huonekasvit".

 

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
07.05.2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.pielisjokiseutu.fi/

Bloggarit

Ossi Nyström
5 artikkelia
Suvi Palosaari
5 artikkelia