Heijastimien tanssi suojatien yllä

Ole sinä se aikuinen...

Tässä vaiheessa vuotta mun tekee mieli avautua aiheesta, nuoret ja työnantajat. Erityisesti haluan painottaa, että kyseessä on erityiset nuoret, niinkuin minä itsekin.

Ei ole epätavallista nykymaailmassa, että nuorilla ja nuorilla aikuisilla on jonkinlaisia ongelmia. Meitä on paljon. Mut mä jotenkin olen alkanut kaihtaa tuota ongelma sanaa, koska emme me kaikki ole ongelmallisia, me olemme paremminkin erityisiä. Me jotka elämme normaalia elämää, käyttäydymme normaalisti, emme hakeudu vaikeuksiin.

Jos sinä olet työnantaja ja kohtaat nuoren joka on ahdistunut, syrjäytynyt, jne. Hän voi olla työkokeilussa, kuntoutumassa tai työssäoppijana yrityksessäsi. Hän voi olla haluamassa päästä jaloilleen, haluaa otteen elämään, pois jostain tietystä oravanpyörästä. Hän haluaa oppia ja kehittyä, kasvattaa itseluottamustaan ja ajan kanssa päästä kiinni työelämään.


Kuuntele sitä nuorta. Älä utele suoraan. Kysy mitä hän harrastaa ja mistä asioista hän pitää. Se nuori voi olla erityisen lahjakas jollakin osa-alueella, mutta älä oleta että hän on mestari, että hän hallitsee täysin sen mitä sinä olet vuosikaudet tehnyt. Tee taustatutkimuksia hänestä, älä tuomitse sitä millainen hän on. Jos hänellä on neuropsykologisia ominaisuuksia se ei tarkoita, että hän on jälkeen jäänyt. Jos hän on masentunut, se ei ole vamma.

Kun annat hänelle palautetta, älä töksäyttele. Muista kannustaa. Rakentava palaute ja rauhallinen keskustelu kohottaa nuoren itseluottamusta. Älä tuomitse, jos hän avoimesti kertoo ongelmistaan tai huolistaan. Jos hän myöhästyy tai tuntee tarvetta lähteä kesken päivän pois, se ei tarkoita, että hän on laiska. Hänen ei tarvitse kertoa sinulle yksityiskohtaisesti menoistaan. Se yksi tunti sinun työpäivästäsi ilman ilmaista työvoimaa voi kulua tällä nuorella hyvinkin pyskologin tai hoitajan luona.

Anna nuorelle mahdollisuus, älä vie sitä häneltä. Sinä voit olla juuri se henkilö joka avaa oven nuorelle valoisampaan tulevaisuuteen, ole siis ystävällinen. Sinun töksäyttelysi tai väärä asenteesi voi ajaa sen nuoren entistä syvemmälle, saada tämän tuntemaan itsensä huonommaksi. Ajattele mitä se nuori tuntee päivän jälkeen kotiin mennessään, kun sinä tai koko työyhteisö olette ensin moittineet häntä ja valittaneet hänelle. Ehkä olette puhuneet pahaa hänestä hänen selkänsä takana.

Ole sinä se aikuinen vaikka olisit minkä ikäinen tahansa, sinä nimittäin saatat olla sen nuoren ainoa aikuinen. En kirjoittaisi tästä jos en tietäisi, jos en olisi kokenut tätä, ollut tämä nuori, jollainen olen edelleen.

 

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
19.03.2019