Ihmeellinen Eno

Ihmeellinen Eno – Amazing Eno

Minä rakastan pelejä ja leikkejä, kisoja ja visoja, kaikenlaisia kilpailuja. Kotini aarteita on kaapillinen lautapelejä, joita olen säästänyt jo lapsuudestani asti, ja joita joulupukki yhä minulle lahjaksi tuo. Television lempiohjelmiani ovat erilaiset kilpailut ja visailut. Monien mielestä hömppää, mutta minulle niin totta ja viihdyttävää. Useimmat urheilulajitkin saavat minut penkkiurheilijana syttymään ja ystäväni tuntevatkin minut erityisesti intohimoisena SaiPa-fanina sekä hiihdon mm-kisojen seuraajana. Toisaalta monille tämä puoli minusta on suuri yllätys, varsinkin kun nykyään näyttäydyn ulospäin melko kultturellina henkilönä.


Minä tykkään myös järjestellä juhlia ja muutoinkin viihdyttää ihmisiä. Ystäväni ovat jo tottuneet myös siihen, että juhlissamme on milloin mikäkin teema tai kilpailu mukana. Joskus aikaa sitten järjestin syntymäpäivilleni ”Onnenpyörä –risteilyn”. Juhlat pidettiin vanhempieni kesämökillä Kaltimojärvellä.  Risteilyosuus hoidettiin soutamalla porukka saareen tarjoilujen äärelle ja luonnollisestikin venematkalla oli Onnenpyörä-kisailua. Suurimman suosion ovat saaneet kolme järjestämääni Amazing Race –kilpailun jäljitelmää. Ensimmäinen oli ”Ihmeellinen Eno – Amazing Eno” –kilpailu 35-vuotissyntymäpäivilläni vuonna  2005. Joukko ystäviäni eri puolilta Suomea kiersi päivän ajan Enoa, selvitteli tietään vihjeiden perusteella rastilta toiselle ja teki rasteilla olevia mitä kummallisempia tehtäviä. Sää oli aurinkoinen, mieli iloinen ja kisa aiheutti ihmettelyä ja hyvää mieltä myös kisailijoita tavanneissa enolaisissa.

Kun mietin tälle blogille nimeä, tuli jostain syystä heti mieleen tuo Ihmeellinen Eno. Se jotenkin tuon kisailunsa kautta kuvastaa minua, mutta ennen kaikkea se minusta kertoo myös kaiken Enosta. Onhan tämä nyt tässä tavallisuudessaan vallan erikoinen paikka, jossa asuu mielenkiintoisia ja aktiivisia ihmisiä. Tämän ihmeellisyyden, niin hyvässä kuin pahassa, ovat saaneet joensuulaisetkin jo moneen otteeseen kokea, kun meidät kaupunkilaisiksi liitettiin. Muun muassa näitä ihmeellisyyksiä tulen jatkossa pohtimaan tässä blogissani. Toki varmasti peilailen myös omaa elämääni täällä Enossa. Aiheet tuskin ihan heti loppuvat, on täällä niin paljon kaikkea mistä iloita ja ihmetellä, ja minkä puolesta kannattaa joskus taistellakin.

 

Kommentit 4

Vieras - Tuija HP päiväyksellä 15.04.2019 17:14

Jään niin innolla odottamaan näitä Ihmeellinen Eno kirjoituksia. Muistelen, että Enon kisa/visassa oli Annala yhtenä kohteena??. Ja mukavaa saada sinut näihin kirjoitushommiin, ihan yleisesti. Hyvä Minna!!!

Jään niin innolla odottamaan näitä Ihmeellinen Eno kirjoituksia. Muistelen, että Enon kisa/visassa oli Annala yhtenä kohteena??. Ja mukavaa saada sinut näihin kirjoitushommiin, ihan yleisesti. Hyvä Minna!!!
Minna Keränen-Kultanen päiväyksellä 15.04.2019 17:29

Kiitos Tuija! Jo vain yksi Ihmeellisen Enon rasti oli Annalassa. Ja varsinkin puolet joukkueista viipotti mennä ensin silloiselle seurakuntatalolle Ja olipa muuten yksi rasti myös silloisessa Pielisjokiseudun toimituksessakin!

Kiitos Tuija! Jo vain yksi Ihmeellisen Enon rasti oli Annalassa. Ja varsinkin puolet joukkueista viipotti mennä ensin silloiselle seurakuntatalolle :D Ja olipa muuten yksi rasti myös silloisessa Pielisjokiseudun toimituksessakin!
Vieras - Pirjo Mattsson päiväyksellä 15.04.2019 22:37

Oottelen innolla Eno kirjoituksias Saipalla höystettynä

Oottelen innolla Eno kirjoituksias Saipalla höystettynä:D
Minna Keränen-Kultanen päiväyksellä 17.04.2019 20:50

Vaikka SaiPa onkin osa minua, niin saattaa olla, ettei se tässä blogissa jatkossa niin kovin paljon viuhu, sen verran kauaksi Enosta menee. Mutta sen aika näyttää...

Vaikka SaiPa onkin osa minua, niin saattaa olla, ettei se tässä blogissa jatkossa niin kovin paljon viuhu, sen verran kauaksi Enosta menee. Mutta sen aika näyttää... :D
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
03.07.2020

Bloggarit

Ossi Nyström
5 artikkelia
Suvi Palosaari
5 artikkelia