Helkan gluteenittomat herkut

Olen enolainen kotileipuri, joka on erikoistunut gluteenittomaan leivontaan. Keittiössäni ideoin, tuotekehittelen uusia ohjeita ja tuunaan vanhoja, hyviä reseptejä gluteenittomiksi.

Gluteenittomat Lehtevät Joulutortut

 

Lehtevyyttä, rapeutta on hiukan hankala saada gluteenittomiin torttuihin, mutta sitkon korvike, leivontaa parantavat apu aineet ja lisävoin kaaviloiminen auttaa tässäkin asiassa.
Joka vuosi olen tuotekehitellyt torttuja hiukan lehtevämmäksi, mutta se kunnon lehtevyys ja rapeus on jäänyt vielä uupuumaan.
Useiden kokeilujen jälkeen vihdoinkin pääsin siihen haluttuun lopputulokseen ja niin syntyi lehtevä joulutorttu!
Jos teillä ei ole kylliksi aikaa tehdä nätä lehteviä joulutorttuja niin tästä joulutortut  Gluteenittomat Helpot Joulutortut linkistä voitte tehdä nopeasti maukkaat joulutortut.
Aikaa ja kärsivällisyyttää tämä vaati mutta lopputulos on sen arvoinen.  
Leivonnassa käytin kunnon kaulinta ja valmiita muotteja torttuaihioiden teossa, paitsi kukkatortut leikkasin terävällä veitsellä.

Rahkavoitaikina

250g voita
250g rahkaa
2 tl psylliumia
1 tl ksantaania
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta.

100 g voita kaavilointia varten.

Täyteeksi:
Luumumarmeladia, omenakaneli marmeladia, aprikoosi marmeladia, erilaisia tuorejuustoja marmeladin lisäksi.
 
Voiteluun: halutessasi kananmunaa

Sekoita rahka ja psyllium pehmeän voin joukkoon.
Lisää jauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe ja ksantaani.
Sekoita taikina tasaiseksi joko käsin, monitoimikoneella tai yleiskoneella.
Anna taikinan kovettua viileässä vähintään tunti tai mielellään yön yli.
Notkista kylmä taikina leivinalustalla niin ettei se ole rakeista vaan pehmoista kaulittavaksi varten.
Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Höylää kylmästä voista juustohöylällä ohuita voilastuja vasemmalle sivulle taikinalevyä.
Käännä oikeapuoli taikinalevystä voilastujen päälle.
Kaaviloi taikina alkuperäiseen muotoon.
Taita taas kahtia takinalevy ja vie se peitettynä kylmään vähintään 30 minuutiksi.
Kun nämä vaiheet olet toistanut neljä kertaa ja lepuuttanut taikinaa joka vaiheen välissä kylmässä, niin taikina on valmista kaulittavaksi ja siitä voi tehdä torttuaihioita, eli viidennellä kerralla vasta.
(Kaaviloi taikina ½ sentin paksuiseksi levyksi.)
Kun olet tehnyt torttuaihiot valmiiksi pellille vie se vielä 30 minuutiksi kylmään, jonka jälkeen vasta laita täytteet, jos paistat heti torttuja.
Voitele tortut halutessasi ja paista 225 asteisessa uunissa noin10-15 min.


Vinkki:

Voit tehdä taikinan leipomisen helpottamiseksi jo edellisenä iltana.  
Jos suinkin mahdollista jäädyttäkää valmiit torttuaihiot raakana pellin tai tarjottimen päällä hyvin peitettynä ettei sivu makuja pääse torttuihin muista pakaste tuotteista.
Jäädytyksen jälkeen ne voi laittaa kannelisiin rasioihin tai tiiviisti muovipusseihin mistä niitä on sitten helppo ottaa paistettavaksi varten.
Pakasteesta otetut tortut annetaan olla hetki huoneenlämmössä, täytetään ja halutessaan voidellaan hyvin sekoitetulla kananmunalla jossa on tilkka vettä.
Kylmät tortut paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 10-15 min. jossa ne alkavat ihanasti kohota ja saavat samalla sen lehtevyyden/rapeuden.

 

Tästä Gluteenittomat Lehtevät Joulutortut linkistä pääset tarkempaan ohjeeseen kuvien kera.

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
19.03.2019