Helkan gluteenittomat herkut

Olen enolainen kotileipuri, joka on erikoistunut gluteenittomaan leivontaan. Keittiössäni ideoin, tuotekehittelen uusia ohjeita ja tuunaan vanhoja, hyviä reseptejä gluteenittomiksi.

Gluteenittomat Hapanleipäset Farinan Tummasta Jauhoseoksesta

 

 

Gluteenittomat Hapanleipäset Farinan Tummasta Jauhoseoksesta

 

Tästä taikinamäärästä tulee 11 kpl leipäsiä joiden halkaisija on 9 cm.


5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä (+ 42 asteista)
450 g eli reilu 5 dl  vuohelan herkun farinan tummaa leipäjauhoseosta
1 ps kuivahiivaa
1 1/2  tl suolaa


Sekoita kuivahiiva jauhoseoksen joukkoon.
Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
Lisää suola ja jauhoseos vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
Vaivaa taikina esim. sähkövatkainten taikinakoukuilla noin. 5 min.
Nostele ruokalusikalla pellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetuin käsin leipäsiksi.
Kohota lämpöisessä paikassa noin. 30 min.
Pistele haarukalla leipästen pinnat ja paista 250 asteisessa uunin lämmössä noin. 20 min.

Alla olevasta linkistä pääset tarkempaan ohjeeseen.

Gluteenittomat Hapanleipäset 

 

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
19.03.2019