Helkan gluteenittomat herkut

Olen enolainen kotileipuri, joka on erikoistunut gluteenittomaan leivontaan. Keittiössäni ideoin, tuotekehittelen uusia ohjeita ja tuunaan vanhoja, hyviä reseptejä gluteenittomiksi.

Gluteeniton Pannupulla

 

 

Muistatteko vielä sitä aikaa kun äiti tai mummo leipoi oikein ihanan kuohkeaa pannupullaa joka kypsyi leppeässä leivinuunin lämmössä?
Minun äitini leipoi sitä usein ja voi kuinka me lapset tykättiin siitä koska se oli niin hyvää!
Jos sinulla on keliakia tai vilja-allergia sinun ei tarvitse tästäkään herkusta jäädä paitsi vaan nyt sitä voi myös leipoa gluteenittomasti ja siitä tule yhtää hyvää!


(16 palaa)

Ohje:

2,5 dl maitoa tai vettä (37 asteista.)
25 g tuoretta hiivaa (tai 1 ps. kuivahiivaa, mutta muistakaa nesteen lämpötilan tulee olla silloin +42 asteista)
1 muna
3/4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
6 1/2 dl semperin fin mixin vaaleaa jauhoseosta
75 g sulatettua voita

Päälle: 30 g sulatettu voisulaa, kanelia ja sokeria.

Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon tai veteen ja anna sen liuota.
Sekoita joukkoon munat, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoista 5 dl ensin vähitellen koko ajan vispilällä sekoittaen ettei tule jauhopaakkuja, sen jälkeen voisula ja loput jauhot esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen. (Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata.)
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota kuuman vesihöyryn päällä tai huoneen lämmössä leivinliinan alla noin. 20 min.
Sulata voi ja voitele kohonneen taikinan pinta voisulalla ja lopuksi sirottele päälle kanelia ja sokeria.
Kypsennä 225 asteiseesa uunin lämmössä noin 15 min.

Vinkki: Taikinan päälle voi sirotella mantelilastuja, raesokeria, tehdä toscakuorrute, laittaa marjoja tai erilaisia hilloja.

 

Tässä linkki Gluteeniton Pannupulla blogissa olevaan ohjeeseeni.

 

 

 

 

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
19.03.2019