Piekkarin Pallottelijat / Ossi

Huonekasvin huomioita ihmisen luonteesta

Onko ihmisellä tietoisuus? Onko ihmisellä oikeus elämään? Voiko ihmisen olemista ylipäätään kutsua elämäksi? Nämä ovat asioita, joiden pohdiskeleminen on luonteenomaista meille huonekasveille.

Lue lisää...

Sanansa mittainen mies

Ilmoittaudu, jos olet epärehellinen. Nosta kätesi ilmaan, jos sinun sanaasi ei voi luottaa. Laita ruksi ruutuun, jos lupauksesi eivät pidä. Tämä on täysin luottamuksellista!

 

Lue lisää...

Äänimaailma

Kuulen ääniä jatkuvasti. Kun herään, niin siinä on heti yksi. Se tulee puhelimesta. Yksitoikkoinen piipitys, jonka jollakin tasolla aavistaa uneen asti ennen kuin se oikeasti alkaa. Hetken kuluttua naapurin puhelin aloittaa oman piipityksensä. Toisten naapureiden puhelimet ovat piipittäneet jo aikoja sitten, ja sitten ovat vielä ne puhelimet, jotka eivät koskaan piipitä.

 

Lue lisää...

Kallon vankina

Muuttamisen ajatellaan usein olevan suuri elämänmuutos. Mutta jos pysytään Suomessa, on varmaa, että kaupan katolla on K- tai S-kirjain paikkakunnasta riippumatta. Sieltä saa Fazerin suklaata ja Uncle Bensin riisiä. Asfaltti on harmaata tai mustaa. Ruoho on joko vihreää tai kellertävänruskeaa. Kolmion takaa tuleva väistää. Posti tulee laatikkoon tai tippuu luukusta. Lumi on valkoista, keltaista tai oranssia. Naapuria tervehditään. Siltä ei kysytä ketä se äänestää tai mihin se uskoo. Kirjaston seinällä on akvarelleja. Martat leipovat. Mieskuoro laulaa. Pahvit pistetään pahvinkeräykseen. Vanhat liedet, pakastimet ja pesukoneet heitetään metsään. Kyllä joku mummo ne sieltä kerää.

 

Lue lisää...

Nykytaide

Nykytaide on toinen blogiteksti Pallottelijat-blogia, jota kirjoittavat vuoron perään Suvi Palosaari ja Ossi Nyström.

 

"Tuollaisen söherryksen minäkin tekisin vaikka kolmen promillen kännissä", lakoninen ääni kommentoi sohvannurkasta, kun taiteilija esittelee palkittua teostaan televisiossa. Lähetyksessä on aiemmin näytetty kuinka taiteilija syöttää pihan kastelemiseen tarkoitettuun sadettajaan erilaisia väriliuoksia, jotka sadettaja sitten roiskii takapihalle viritetyille kankaille. "Sielusi hipiä ja nurmen kasvu" -niminen teos vaikuttaa syntyvän täysin sattumanvaraisesti, eikä lopputuloskaan näytä esittävän mitään, vaikka sitä kuinka kääntelisi. Väritkin ovat luonnottomat.

Lue lisää...

Bloggarit

Ossi Nyström
5 artikkelia
Suvi Palosaari
5 artikkelia